ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Yanukovychleaks заявили про непрозорість конкурсу на управлінця "Межигір’ям"

25.01.2019, 10:11
Фото - facebook.com/yanukovychleaks

Журналісти проекту “ЯнуковичЛікс” висловили занепокоєння непрозорістю відбору нового управлінця для резиденції “Межигір’я”. Про це йдеться в заяві журналістів проекту, повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією журналістів, сьогодні, 25 січня, Агентство з виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) має оголосити переможця в конкурсі на управління резиденцією “Межигір’я”. Утім, журналісти заявили, що конкурс на обрання керівника таким важливим об’єктом виявився непрозорим і прихованим від громадськості.

“Днями стало відомо, що претендентів на керування було всього двоє: громадська організація, яка останні п’ять років управляє “Межигір’ям”, а також комерційна компанія, деталі якої АРМА досі тримає в секреті. Наскільки нам відомо, жоден представник громадськості не мав можливості оцінити якість пропозицій учасників – попри те, що саме завдяки зусиллям громадськості парк та резиденції не були по-варварськи розграбовані”, – йдеться в заяві.

​Журналісти повідомляють, що 24 січня провели кількагодинну зустріч з голвою АРМА Антоном Янчуком, на якій повідомили йому про своє занепокоєння щодо непрозорості процесу.

Вони також у відповідь на його запитання про варіанти виходу із ситуації, запропонували провести публічне обговорення стратегії управління “Межигір’ям” від усіх охочих взяти участь у конкурсі. ​Антон Янчук пообіцяв журналістам, що спробує взяти до уваги їхні аргументи.

Серед підписантів заяви – Анна Бабінець, Наталія Седлецька, Денис Бігус, Дарина Шевченко, Катерина Каплюк, Максим Опанасенко, Марія Землянська, Олександр Акименко, Катя Горчинська, Влад Лавров і Олег Хоменок.

Також у заяві зазначено, що ще 11 червня 2018 року, під час зустрічі з журналістами та активістами, які управляли “Межигір’ям” майже з моменту втечі охорони колишнього президента Віктора Януковича, Віталій Різник, один із керівників АРМА, обіцяв, що процес вибору нового розпорядника буде прозорим і з урахуванням думки громадськості.

Нагадаємо, у 2018 році слідчі Генеральної прокуратури України передали “Межигір'я” АРМА для пошуку управлінця для колишньої резиденції Віктора Януковича. Згодом, у листопаді 2018 року, АРМА оголосило конкурс на управління активами резиденції. Документи, необхідні для участі в конкурсі, потрібно було подати до 12 грудня 2018 року.

“Межигірʼя” раніше було резиденцією Віктора Януковича, але після його втечі з країни в лютому 2014 року територія стала національним парком і музеєм корупції, де щорічно бувають мільйони українців та іноземців. Нині в резиденції проходять екскурсії й громадські заходи, знімаються фільми. Будівлями і зоокуточком “Межигір’я” опікуються волонтери, які збирають на це кошти з відвідувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!