ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти стверджують, що Луганська облпрокуратура заборонила їм трансляцію брифінгу. У відомстві заперечують

02.02.2022, 13:03
Фото – dmjx.dk
Фото – dmjx.dk

Головна редакторка телеканалу “ІРТА” Анна Ніколаєнко заявила, що пресслужба Луганської обласної прокуратури заборонила вести пряму трансляцію брифінгу, який відбувся 31 січня в Сєвєродонецьку. 

Про це вона повідомила представникові ІМІ в Луганській області.

Захід був присвячений підсумкам роботи прокуратури щодо масштабних лісових пожеж, які сталися в регіоні у 2020 році.

За словами Анни Ніколаєнко, яка була присутня на заході, співробітниця пресслужби пояснила заборону прямої трансляції вказівкою керівництва. Водночас, додала головна редакторка, це прохання до журналістів не було ніяк вмотивоване.

Пресслужба прокуратури в коментарі ІМІ заперечила цю інформацію. “У нас ніде не було такої чіткої фрази, що забороняється щось робити”, – зазначили там.

Інший журналіст, який був присутній на заході, але забажав не називатися, розповів ІМІ, що співробітниця пресслужби питала в нього, чи його телеканал збирається вести трансляцію. Він перепитав, чи це заборонено. У відповідь йому пояснили, що “керівництво має бути в курсі цих нюансів”. На відміну від ІРТА, його телеканал не збирався вести пряму трансляцію заходу.

Як розповіли обидва журналісти, брифінг мав розпочатись о 14:00, однак журналістів просили прибути раніше, о 13:15. Як виявилося, на цей час була запланована кава-брейк. 

“Коли вже була 14:05, то я спитала в пресслужби, чому брифінг не починається. “Попросили почекати ще”. Я сказала, що треба поважати час журналістів, і почала висловлювати своє невдоволення організацією заходу. На що мені на повному серйозі працівниця пресслужби відповіла: “Я зрозуміла, ми просто вас наступного разу не будемо кликати”, – розповіла Ніколаєнко.

Цю історію ІМІ підтвердив інший журналіст, який був присутній під час цієї розмови.

Раніше головна редакторка ІРТА Анна Ніколаєнко повідомляла, що у вересні 2021 року обласна прокуратура не запросила їх на круглий стіл щодо  розслідування злочинів проти журналістів. У прокуратурі їй відповіли, що не мали змоги запросити всі медіа у зв'язку з тим, що кількість присутніх представників ЗМІ була обмеженою.

Liked the article?
Help us be even more cool!