ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти "СтопКору" заявили про перешкоджання і блокування

20.09.2018, 13:27

Знімальна група інформаційного порталу “СтопКор” (журналістка Христина Кришиха та оператор Олександр Полодюк) заявила про перешкоджання професійній діяльності 11 вересня в селищі Лідіївка Миколаївської області. Про це повідомляється на сайті порталу.

Журналісти прибула до селища в рамках проведення журналістського розслідування, оскільки, зазначає видання, зовнішні джерела та місцеві мешканці розповіли про незаконне заволодіння підприємством “Нібулон” 3 тис га земель поблизу с. Лідіївка.

Проте, зауважує видання, одразу ж по прибуттю до населеного пункту, за журналістами почалось стеження - за ними повсюди слідував білий автомобіль. А далі під час спроби взяти коментар у керівника філії ТОВ “Нібулон” Дмитра Шейка, очільник підприємства напав на журналістку Христину Кришиху.

Після цього інциденту на місце нападу відразу було викликано поліцію та складено відповідні заяви. У заяві журналістка просила поліцію вжити заходи щодо директора підприємства.

У заяві Христина Кришиха вказала, що Дмитро Шейко “умисно перешкоджав мені в законній діяльності журналіста, в результаті чого пошкодив моє особисте майно, а саме порвав сумочку”.

Також вона просить у заяві вжити заходів до двох невідомих їй осіб, які на її думку, є працівниками підприємства, та здійснювали за нею переслідування під час виконання нею професійних обов’язків.

Проте, зауважує видання, після складання заяви, машину знімальної групи та поліцейський автомобіль заблокували невідомі і тримали вісім годин. Під час блокування, нападу зазнав також оператор Олександр Полодюк, у якого пошкоджені камера та телефон.

Як повідомляє Національна поліція Миколаївської області, за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.171 КК України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

“11 вересня до Доманівського відділення поліції Вознесенського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області надійшло звернення від журналіста про перешкоджання журналістській діяльності та проведенню відеозйомки на одному із приватних сільськогосподарських підприємств, яке розташоване в с. Лідіївка, Доманівського району”, - йдеться у повідомленні.

В свою чергу співробітники підприємства також подали скаргу до поліції про незаконні дії журналіста. Зазначене звернення внесено до журналу Єдиного обліку Доманівського відділення поліції. Вирішується питання про надання кваліфікації події, проводиться перевірка.

Наразі правоохоронці встановлюють всі обставини події. Триває розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!