ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти-розслідувачі OCCRP припинили роботу в Росії через загрозу репресій

15.09.2021, 14:28
Фото – Сергій Карпов / ТАСС / Радіо Свобода
Фото – Сергій Карпов / ТАСС / Радіо Свобода

Центр з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) повністю припиняє роботу в Росії “на тлі кампанії Кремля проти незалежної журналістики”. 

Про це йдеться на сайті організації 15 вересня, повідомляє Радіо Свобода.

Головна редакторка проєкту Дрю Салліван пояснила, що зараз робота в Росії “може принести місцевим журналістам більше шкоди, ніж користі”.

“Це не означає, що ми припинимо писати про масштабну корупцію в цій країні. Просто ми розуміємо, що уряд за своїм звичаєм каратиме своїх же громадян за співпрацю з нами”, – наголосила вона.

За останній місяць більшість російських партнерів OCCRP занесли до списку “іноземних агентів” або “небажаних організацій”. ЗМІ з таким статусом мають дотримуватися жорстких вимог, які заважають працювати. Багато таких медіа змушені були закритися.

“Ми продовжимо випускати розслідування про Росію, – сказав співзасновник і директор з інновацій OCCRP Пол Раду. – Російський уряд – великий гравець, який активно поширює корупцію і дезінформацію регіонально та на міжнародному рівні й намагається дестабілізувати інші країни. Ми не замовчуватимемо цього”.

Російським співробітникам OCCRP запропонував переїхати до інших країн. Тим, хто відмовився, виплатили вихідну допомогу і посприяли в пошуку нової роботи, вказує об’єднання.

Liked the article?
Help us be even more cool!