ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Reuters купили людські голови у межах розслідування

26.10.2017, 11:40
Фото - Getty, gizmodo.com

Журналісти агентства Reuters придбали людські голови та частину хребта у межах розслідування чорного ринку з продажу людських органів у США. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Gizmodo.

Дві голови журналісти купили за тисячу доларів, а хребці - за 350. Зазначається, що їх вдалося отримати “після недовгого листування електронною поштою”.

Журналісти знайшли 34 діючих торговця органами, які в основному працюють під прикриттям комерційних організацій. За оцінками агентства, з 2011 по 2015 рік торговці продали щонайменше 50 тисяч тіл або 182 тисячі органів по всій країні. Вартість цілого тіла варіюється від 3 до 5 тисяч доларів, окремі частини коштують кілька сотень доларів.

В основному з тілами і органами проводять дослідження або використовують для навчання хірургів в університетах. Як зазначив власник похоронного бюро, багато родичів добровільно жертвують тіла померлих на дослідження або підготовку людей, щоб ті могли врятувати інші життя. За це похоронні бюро отримують від торговців органами від 300 до 1,4 тисяч доларів. Самі родичі пояснюють це тим, що у них немає грошей на пишні похорони.

У розслідуванні Reuters з’ясувало, що родичам чоловіків, чиї хребці придбало агентство, торговці сказали, що “всього лише візьмуть зразки шкіри”. Інша жінка отримала несправжній прах свого батька - їй вручили суміш попелу з піском, пізніше вона дізналася, що його останки “зберігали неправильним способом”.

Багато торговців використовують певну мову, щоб описати, що вони роблять і за що отримують гроші. Так, вони називають останки “тканинами” і не приймають термін “торговці тілами”.

Частини тіла, які купило агентство, “ніколи не використовувалися журналістами”, стверджує Reuters. Після купівлі їх направили в університет Міннесоти.

Liked the article?
Help us be even more cool!