ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти релокованого медіа "Зміст тижня" зазнали хакерських атак

Редакція релокованого із Сєвєродонецька (Луганська область) онлайн-медіа “Зміст тижня” зіткнулася з хвилею кібератак, спрямованих на журналістів та їхні облікові записи. 

Про це представниці Інституту масової інформації в Луганській області повідомила медіаменеджерка видання Олена Ніжельська.

За її словами, одна з основних загроз – спроби несанкціонованого входу до електронних поштових скриньок співробітників редакції.

“Крім того, були випадки зламу акаунтів у месенджері Telegram, що завдає додаткової шкоди безпеці редакції. Атаки зазвичай починаються з отримання журналістами “невинних” повідомлень із проханням підтримати дитину в мистецькому конкурсі. Після переходу за наданим посиланням зловмисники отримують повний доступ до акаунту жертви, включно з усією контактною інформацією”, – пояснила Олена Ніжельська.

Захопивши акаунт, додала вона, хакери використовують його для розсилання фальшивих повідомлень по всій контактній базі. У цих повідомленнях шахраї звертаються до адресатів на ім'я та просять позичити невелику суму грошей на короткий термін.

“Це додає повідомленням особистого та довірливого тону. Персоналізований характер таких повідомлень вводить в оману навіть тих, хто звик до підозрілих запитів, адже вони здаються надісланими від надійних джерел”, – зауважила Олена Ніжельська.

Вона додала, що такі атаки не тільки загрожують конфіденційності журналістів, але й підривають довіру до комунікаційних каналів та створюють ризики для інших людей, які потрапляють у пастку шахраїв.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2024 року сайт hromadske зазнав DoS-атаки після публікації репортажу воєнної кореспондентки Діани Буцько з російського міста Суджа.

Liked the article?
Help us be even more cool!