ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти потрапили під російський обстріл у Херсоні

08.06.2023, 14:42
Стас Юрченко під час російського обстрілу Херсона
Стас Юрченко під час російського обстрілу Херсона

Російські військові почали обстрілювати Херсон, де відбувається евакуація цивільних, постраждалих від затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС. Під обстріл потрапили журналісти.

Про обстріл повідомляє кореспондент видання “Ґрати” Стас Юрченко. 

Також відомо про журналістів іспанського державного телебачення.

Фото Стаса Юрченка

"Під час обстрілу на площі Корабельній перебувало декілька знімальних груп. Точно відомо про знімальну групу іспанського державного телебачення, їхній фіксер Родіон Красновид розповів мені, що вони ховаються вище, бачили прильоти. Зараз вони з’ясовують, яка там ситуація, кажуть, що є поранені. Водночас про поранених журналістів наразі не було інформації. З іспанцями також усе добре", – розповів представник ІМІ в Херсонській області Сергій Нікітенко.

"Росіяни стріляли зі ствольної артилерії, падали пакети градів. Ми з колегами десь годину лежали по канавах, зараз виїхали в безпечніше місце", — повідомив ІМІ репортер-фрилансер Стас Козлюк.

Момент прильоту по Корабельній площі у Херсоні. Фото Стаса Козлюка

За його словами, у місці, яке потрапило під обстріл, було багато журналістів. Серед них Стас Юрченко, Любомира Ремажевська, Євген Савілов, Інна Варениця, команди "Дойче Велле" та Суспільного.

"Вчора працювала біля води на площі Корабелів, сьогодні вирішила в іншому місці, теж біля води. Розмовляла з людьми, яких привозять на човнах. Було тихо і спокійно. Як раз записала історію родини, яку доставили з окупованої території в Херсон. Навколо було купа волонтерів з усієї України, рятувальників, медиків, журналістів з усього світу. І тут почався обстріл. Ми тікали і ховалися зі швидкістю світу. Пощастило, що була не на Корабелів. Вже виїхала з Херсону", — написала у фейсбуці журналістка-фрилансерка Крістіна Бердинських.

За даними Міністерства внутрішніх справ, станом на 16:00 інформації про загиблих через обстріл Херсона немає, поранення отримали восьмеро людей.

Нагадаємо, вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Міста і села нижче за течією Дніпра почало затоплювати, почалася масова евакуація населення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!