ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти не змогли потрапити на брифінг Зеленського через перенесення всередину АП

04.06.2019, 12:08
Фото – Лілія Ржеутська / DW

Українські та іноземні журналісти не змогли потрапити 3 червня на брифінг Президента України Володимира Зеленського, який був спочатку анонсований під будівлею Адміністрації Президента, а потім перенесений у приміщення.

Про це йдеться в репортажі Лілії Ржеутської, опублікованому на сайті DW.

Перший брифінг Зеленського був анонсований як відкритий захід для всіх охочих журналістів та мав проходити на ґанку Адміністрації Президента. Брифінг мав бути спільним разом з експрезидентом України Леонідом Кучмою. Жодних акредитацій для представників ЗМІ не передбачалося.

Утім, перед початком заходу журналістам повідомили, що брифінг перенесли всередину будівлі, куди можна потрапити, лише пройшовши через систему металошукачів та сканування співробітниками Управління державної охорони.

Як пише видання, на вході сформувалася черга з журналістів, яка рухалася досить повільно. Протягом години всередину Адміністрації Президента вдалося потрапити лише половині журналістів, які прийшли на брифінг.

Зі свого боку, поки журналісти стояли в черзі,  Зеленський почав свій брифінг і за п'ять хвилин одразу ж закінчив. Під час брифінгу він повідомив, що повернув до Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську, яка покликана знайти рішення конфлікту на Донбасі, Леоніда Кучму, що представляв у ній офіційний Київ до 2018 року.

Журналістам, які таки потрапили всередину будівлі, не вдалося на брифінгу поставити жодного запитання ні нинішньому, ні колишньому Президенту.

Кореспондентка DW Лілія Ржеутська так і не змогла зайти до будівлі. Журналісти були обуреними та розчарованими, пише видання.

В Інституті масової інформації (ІМІ) збентежені таким ставленням до журналістів. Директорка ІМІ Оксана Романюк наголошує, що новий Президент повинен бути відкритим для суспільства. “Це означає, що він повинен системно зустрічатися з медійниками, проводити пресконференції та регулярно звітувати перед суспільством за свої дії на найвищій державній посаді, а не просто постити милі приватні відео в соцмережах. Хотілось би, щоб прозорість і підзвітність стали ключовими принципами для нової влади”, – сказала DW Оксана Романюк.

Ірина Побєдоносцева, яка відповідає за інформаційну політику в Адміністрації Президента, повідомила виданню, що брифінг на ґанку АП з міркувань безпеки в останній момент заборонило Управління державної охорони, тому перший брифінг Президента вийшов саме таким.

“Я вибачилася перед усіма. Це технічний оргмомент. Ми планували проводити на вулиці, але служба безпеки переформатувала нашу подію, тому сталася така прикра ситуація. Ми врахуємо, аби надалі такого не відбувалось”, – зазначила Побєдоносцева.

Liked the article?
Help us be even more cool!