ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Кременчука закликали міського голову не обмежувати доступу на сесію через карантин

17.04.2020, 10:38
Фото – ТелеграфЪ
Фото – ТелеграфЪ

Журналісти міста Кременчука закликають міського голову Віталія Малецького не обмежувати доступу на сесію міської ради, яка має відбутися 23 квітня на стадіоні "Кремінь-Арена ім. Олега Бабаєва". 

Про це йдеться в заяві журналістів, оприлюдненій на сайті telegraf.in.ua.

Звернення стало реакцією на заяву міського голови, яку він зробив 15 квітня під час засідання штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації. Він мотивував намір не пустити журналістів на сесію заходами безпеки під час карантину. 

Журналісти з такою мотивацією не згодні.

"Просимо відмовитися від цього наміру, оскільки він суперечить чинному законодавству України та регламенту Кременчуцької міської ради", – йдеться в заяві.

Крім того, журналісти закидають міському голові вибірковість щодо медіа в доступі до сесії. "У вашій заяві пролунало, що "журналісти зможуть дивитися онлайн-трансляцію, яка буде забезпечена нашою телерадіокомпанією" (тобто КП "Кременчуцька міська телерадіокомпанія"). Судячи із цієї заяви, ви маєте намір вибірково обмежити доступ на сесію міської ради, надаючи при цьому перевагу певному ЗМІ, що суперечить Закону України "Про інформацію". Відповідно до в. 1 ст. 7 цього закону, держава гарантує всім суб'єктам інформаційних відносин рівні права і можливості доступу до інформації", – йдеться в заяві.

У зв’язку з тим що журналісти не вбачають законних підстав для обмеження їхнього права в доступі на сесію Кременчуцької міської ради, вони збираються, "дотримуючись необхідних заходів безпеки під час карантину, прибути на чергову сесію для виконання професійних обов’язків". 

"Сподіваємося на розуміння та сприяння діяльності ЗМІ. Спроби недопуску журналістів на сесію розцінюватимемо як перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, за що передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 171 Кримінального кодексу України", – йдеться в заяві.

Заяву підписали головна редакторка тижневика "Кременчуцький ТелеграфЪ" Леся Лазоренко, випусковий редактор видання Станіслав Константинов, головний редактор "Кременчуцької газети" Олег Булашев, головна редакторка ТРК "Візит" Анна Плаксій, головний редактор видання "Програма плюс" Олександр Курилов та головна редакторка газети "Думка" Ольга Очеретяна.

Liked the article?
Help us be even more cool!