ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Донеччини запустили нове онлайн-медіа "Новини Краматорського району"

11.03.2024, 10:00
Юлія Гаркуша
Нове онлайн-медіа “Новини Краматорського району”. Фото – “Новини Краматорського району”

Журналісти з Донеччини запустили наприкінці лютого 2024 року нове онлайн-медіа “Новини Краматорського району”. Про це повідомив представниці ІМІ в Донецькій області головний редактор медіа Андрій Гринь.

Поки що журналісти працюють без гонорарів. Основна аудиторія сайту – мешканці Донеччини та переселенці з ТОТ. 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення офіційно зареєструвала медіа 29 лютого 2024 року.

Редакція складається з головреда Андрія Гриня з Краматорська, журналіста Дмитра Браславського зі Слов’янська (працює в РБК-Україна), а також журналістки та редакторки Анастасії Гришкової з Вугледара (останні декілька років мешкала в Маріуполі, працювала в ІА Українські Національні Новини та смм-менеджеркою).

“Ми пишемо про Краматорськ, район, а також всеукраїнські новини. Зараз ми всі працюємо на волонтерських засадах, проте будемо шукати донорів”, – розповіла Анастасія Гришкова.

За словами редактора Андрія Гриня, головна мотивація створення сайту – зробити справді незалежне регіональне медіа.

“Для того щоб була можливість створювати якісний контент для читачів у Краматорському районі. Також це стосується людей, які мешкають у віддалених куточках. Деякі досі не знають, що їхня громада вже кілька років не належить до Слов’янського району, а завдяки реформі вони мають зовсім інше підпорядкування”, – каже Гринь.

У планах видання видавати невеликий наклад сільської газети, але поки що шукають фінансування.

“Сайт – це найпростіше, що можна зробити зараз. Якщо порівнювати з реєстрацією газети та роботою над газетою, то це вимагатиме більш суттєвого фінансового внеску, а сайт – це було найпростіше. Його зробив мій товариш за невеликі гроші, він простий, єдине, що потребує, – то сплати за хостинг та домен”, – розповів Гринь.

Медіа має свої сторінки і в соціальних мережах – у фейсбуці та інстаграмі. А до співпраці готові долучати журналісток та журналістів, які не мають достатнього професійного досвіду, навчаються та хотіли б пройти практику.

Liked the article?
Help us be even more cool!