ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти дніпровського каналу повідомили про перешкоджання

09.11.2018, 13:47
Фото - скріншот з відео D1

Дніпровський телеканал D1 повідомив, що 7 листопада їхній знімальній групі перешкоджали невідомі люди та незаконно утримували на території будівництва станції метро “Театральна”. Журналісти написали відповідну заяву до поліції. Про це йдеться в сюжеті телеканалу, оприлюдненому на сторінці каналу у Фейсбуку.

Журналісти виїхали разом із правоохоронцями на територію будівництва для перевірки інформації про те, що там стався зсув ґрунту.

“Разом із правоохоронцями ми обійшли будмайданчик - факт не підтвердився. Проте невідомих, які з’явилися згодом, обурила сама присутність працівників ЗМІ. Коли спроба вигнати журналістів та правоохоронців не вдалася, невідомі змінили тактику. Лише після втручання іншої знімальної групи та юриста телекомпанії, людей, які намагалися незаконно обмежити право на вільне пересування та роботу журналістів, вдалося вгамувати”, - йдеться в сюжеті.

На оприлюдненому телеканалом відео невідомий чоловік говорить журналістам, що це приватне підприємство і що він збирається викликати охорону. Пізніше він каже комусь нікого не випускати до приїзду поліції.

“Наших співробітників утримували проти їхньої волі і не давали виходити (з території будмайданчика - ред.). Щойно я під’їхала ще з однією знімальною групою та сказала їм про їхнє правопорушення - від 8 до 15 років за те, що вони утримують журналістів. Крім цього, вони відгороджують журналіста...” - розповіла юристка телеканалу Олена Маргарян

“Вони не представилися, не пояснили, хто вони, навіщо. Були і погрози на мою адресу: "Зараз викличу поліцію, щоб їх звідси виперли”, - розповіла журналістка каналу Руслана Козиряцька.

Журналісти D1 написали заяву до поліції про перешкоджання професійній діяльності

Як розповіла регіональній представниці ІМІ журналістка Руслана Козиряцька, знімальну групу разом з працівником прокуратури не пускали на територію будівництва, а коли вони туди потрапили - забороняли знімати. А потім протягом години не випускали з території.

“Коли ми вже увійшли туди разом із ним (працівником прокуратури - ред.), весь цей час нам забороняли знімати, нас не чіпали, але забороняли знімати, стверджуючи, що це приватна власність. Я показувала своє посвідчення, і коли ми вже підійшли до будки на майданчику, працівник прокуратури мав підписати там протокол огляду, представник компанії Limak (компанія-забудовник метрополітену - ред.) наказав охороні нас не випускати тоді зовсім звідти. І вони нас не випускали приблизно протягом години, аж поки ми не зателефонували колегам і вони приїхали зі знімальною групою і юристом. Ми викликали поліцію. Наша юристка довела до відома цього чоловіка що йому може загрожувати за таку поведінку, і тоді лише нас випустили”, - розповіла журналістка.

Liked the article?
Help us be even more cool!