ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісти Bihus.Info виграли суд у забороненої "Партії Шарія"

16.11.2022, 15:22
Фото – фейсбук Bihus.Info
Фото – фейсбук Bihus.Info

Голосіївський районний суд залишив без розгляду позов "Партії Шарія" до редакції Bihus.Info, оскільки партія не сплатила судового збору. Йдеться про позов за тогорічним розслідуванням про тіньове фінансування "Партії Шарія", повідомила команда Bihus.Info.

У жовтні 2021 року команда Bihus.Info опублікувала розслідування "Шарій: брудний кеш, проплачені експерти і таємні спонсори (листування партії)". 

У розпорядженні редакції опинилася низка внутрішніх Telegram-чатів партії, де представники партії обговорювали питання грошових надходжень та витрат. Відповідно до листування, левова частка грошей на партійні потреби проходила неофіційно – у вигляді готівки й переказів на особисті банківські картки, та не відбивалася в офіційному фінзвіті партії.

Через рік після виходу сюжету "Партія Шарія" звернулася з позовною заявою до редакції щодо спростування недостовірної інформації та захисту ділової репутації. Справу розглядав Голосіївський районний суд м. Києва. Оскільки позивачі вирішили "зекономити" та недоплатили судовий збір у розмірі 5 448 грнадвокати Bihus.Info подали клопотання про залишення позову без розгляду. Суд надав час партії на сплату судового збору, проте вона цього так і не зробила. Тож 10 листопада 2022 року Голосіївський районний суд виніс ухвалу, якою залишив без розгляду позов партії Шарія.

Як повідомляв ІМІ, Bihus.Info заявив, що невідомі від їхнього імені розсилають запити до держорганів.

Liked the article?
Help us be even more cool!