ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналісту “Страна.ua” вручили повістку до військкомату. Він пов’язує це з роботою у виданні

06.02.2018, 15:47
Кирило Малишев, фото - Страна.ua

Журналісту інтернет-видання “Страна.ua” Кирилу Малишеву представники військкомату вручили 2 лютого повістку прямо на іспиті в Харківському національному університеті ім. Каразіна. Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook, повідомляє “Страна.ua”.

За його словами, все відбулося на іспиті з української літератури ХХ століття.

“Я попросився вийти в коридор, де мене вже пасли двоє молодих людей. - Кирило Миколайович? - На жаль, саме в цей момент сказати “ні” розуму у мене не вистачило. - Вам тут повісточка до військкомату”, - повідомив Малишев.

“Знайти мене в Харкові непросто - живу на два міста, а в першій столиці буваю і зовсім набігами. Було очевидно, що хлопці точно знали, де і коли я з'явлюся. Спрацювало прослуховування телефону або просто провели роз'яснювальну роботу з деканатом - не має значення. А ось що дійсно цікаво: чи всіх призовників так ось майстерно виявляють, задіюючи “агентуру” і спецзасоби?” - зазначив журналіст.

За його словами, такий підхід пояснюється просто: “Дрібне шкідництво на адресу “Страни” триває. Проблемами з вузом мене “дружньо” лякали ще під час обшуку СБУ в серпні. А з від'їздом Ігоря Гужви до Австрії у хлопців, мабуть, звільнилися руки для інших важливих і масштабних справ. Потрібно ж ці руки хоч кудись дівати, вірно? Не все ж вбивць по нерозкритим “висякам” ловити”.

Редакція нагадує, що раніше влітку під час обшуку будинку у Кирила Малишева співробітники СБУ намагалися схилити журналіста до співпраці.

“Всю суть нашої розмови можна вмістити в короткий діалог:

- Ну навіщо тобі це потрібно?

- Що “це”?

- Ну це ... З “Страною”.

- А в чому питання?

- Тобі ще універ закінчувати, є два хвости незакритих (співробітники СБУ добре вивчили моє досьє. - К.М.). А ми можемо допомогти закрити їх, або навпаки. Але ось ми думаємо - навіщо життя молодому хлопцю ламати?

- Ну і вам не хворіти”, - так описав тоді свою розмову зі співробітниками СБУ Малишев.

У коментарі ІМІ Кирило Малишев повідомив, що пов’язує виклик до військкомату з його співпрацею з виданням “Страна.ua”.

Він розповів, що за 3,5 роки, що він вчився в університеті, ніяких звісток щодо прибуття до військкомату не було.

“Наскільки я придатний до служби, не знаю. Військкомат ще медогляд не проводив, останній раз це було ще в 10-11 класі. Та й взагалі за ці 3,5 роки в універі, що я вчився у вузі, від них ніяких звісток не було. Перший раз наш контакт був у п'ятницю (2 лютого - ред.). З іншими студентами не знаю, але, судячи з того, що відбулося, шукали вони конкретно мене”, - сказав журналіст.

Малишев узяв повістку і підписав, з'явитися туди він має 8 лютого. Працівники військкомату, за його словами, представилися, але лише усно, ніяких документів не показували.

Також Кирило повідомив, що його виключили з університету через борги по літній сесії. За його словами, перездавати її він мав якраз після обшуку СБУ, але намагався здати п’ять разів, проте так і не вдалося. “Перездача провалилася, і через це мене і відрахували”, - сказав Малишев.

Журналіст впевнений, що і виклик до військкомату, і неможливість перездати літню сесію пов’язані з його роботою у виданні “Страна.ua”.

“Упевнений, що пов'язано це з моєю роботою. Один ланцюг. Не закривають предмет - приходять в той же день екстрасенси з військкомату і приносять повістку. Ще коли у мене в серпні були обшуки, мені слідчі натякали про це (про роботу у “Страна.ua” - ред.)”, - розповів Кирило Малишев.

Liked the article?
Help us be even more cool!