ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістці Kolo.news порадили писати обережно, “бо можна сухариком вдавитися”

05.02.2019, 14:07

У Полтаві журналістка інтернет-видання Kolo.news Ніна Король отримала 4 лютого повідомлення у Фейсбуці від невідомого чоловіка з погрозою. Про це Ніна Король повідомила представниці ІМІ в Полтавській області.

“Цей чоловік мені незнайомий, не є френдом у соціальних мережах, надіслав повідомлення, в якому дав пораду писати обережно. Дослівно повідомлення звучить так: “Ты пиши, да аккуратно, а то смотри, сухариком можно подавиться”, – розповіла Ніна Король.

Фото - скріншот Ніни Король

Повідомлення журналістка розцінює як погрозу через свою журналістську діяльність. Як повідомляє представниця ІМІ, судячи з інформації на сторінці чоловіка, від якого журналістка отримала повідомлення, він працює чи працював в МВС.

“Пов’язую, що повідомлення отримала через публікації про підлітка, якого збило авто власниці кількох ресторанів і який помер через два місяці коми. Зокрема, останнього разу я поширила на своїй сторінці відео, розміщене мамою збитого в ДТП хлопчика, на якому люди, причетні до жінки, яка збила його, знімають номери з її авто”, – сказала журналістка.

Поки Ніна Король не вирішила, чи писатиме заяву до поліції, але про ситуацію повідомила представнику прес-служби ГУ Нацполіції в Полтавській області Юрію Сулаєву та отримала від нього рекомендацію повідомити про цей напис кіберполіцію.

У коментарі представниці ІМІ Юрій Сулаєв повідомив, що чоловік на ім’я Володимир Таран дійсно працював у поліції, але кілька років тому. Однак чи це та сама людина, яка написала журналістці, будуть з’ясовувати.

“Людина з ім’ям та прізвищем Володимир Таран працювала в поліції, коли вона ще була міліцією, тобто до атестації”, – сказав Сулаєв після телефонної розмови з керівником міського відділу поліції.

Liked the article?
Help us be even more cool!