ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістки з Маріуполя запустили подкаст про своє місто "Море і заводи"

Фото – Вікторія Савіцька
Фото – Вікторія Савіцька

Журналістки з Маріуполя (Донецька область) Ганна Прокопенко та Вікторія Савіцька запустили подкаст про своє місто "Море і заводи".

Ідея подкасту належить Вікторії. У коментарі представниці ІМІ вона пояснила, що хотіла розповісти про Маріуполь від імені пересічного місцевого жителя, а не, до прикладу, від імені історика.

"Думаю, що історики не розкажуть про піаніста, який грав на пляжі, історики не розкажуть про специфічну їжу. Зроблю невеликий анонс. Один з випусків у нас буде про їжу. Ми там розповідаємо про деякі грецькі страви, які, якщо чесно, дуже важко загуглити. Я намагалась. Я колись робила про це невелике дослідження і коли гуглила, то те знайшла. Я думаю, що про таке історики не завжди розкажуть", – зазначила Вікторія.

Вона зауважила: хоче, щоб після прослуховування їхнього подкасту люди думали про Маріуполь не як місто війни, а як про мальовничий, "смачний" край. З морем.

"Я сподіваюся, нашим подкастом ми відкриємо людям місто не через факти – скільки чого зруйновано, скільки людей загинули, – а те, що за цими цифрами стоять реальні картинки, реальні історії. І, можливо, у такий спосіб трагедія Маріуполя стане для людей зрозумілішою – що ми загубили і до чого ніколи не зможемо повернутися", – додала Вікторія Савіцька.

Її колега, співавторка подкасту Ганна Прокопенко зауважує: говорити про Маріуполь стали менше. Хоча, на її думку, цьому є пояснення.

"Але я неодноразово стикалася з тим, що мені казали: "Та скільки ти можеш носитися зі своїм Маріуполем? Заспокойся! Скільки про це можна нити?" Але психолог мені сказав, що я маю право з ним носитися, тому що це – моє життя. І це стало одним з поштовхів для роботи над цим подкастом", – говорить Ганна.

Епізоди подкасту журналістки публікуватимуть щоп'ятниці на YouTube-каналі Вікторії Савіцької та Soundcloud

"Хотілося б поділитися любов'ю до нашого міста, щоб навіть ті, хто там жодного разу не бував, зрозуміли, як це – купатися поблизу шлакової гори й усе одно його любити", – додала Ганна Прокопенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!