ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістку 5 каналу госпіталізували із COVID-19 під час відрядження до Азербайджану

05.04.2021, 14:15
Фото - скріншот з відео 5 каналу
Фото - скріншот з відео 5 каналу

Журналістку 5 каналу Євгенію Китаїву під час відрядження до Азербайджану госпіталізували до лікарні із COVID-19, де вона пробула майже два тижні, повідомляє 5 канал.

Євгенія поїхала до Баку (столиця Азербайджану) із групою українських колег. П'ять днів знімали на територіях, які повернула країна під час війни восени 2020 року. 

За два дні до вильоту додому вся група медійників здала ПЛР-тести. У Жені він був позитивним.

“Під'їхала швидка, із швидкої вийшли оці два янголи-космонавти і кажуть: “Євгенія Китаїва, ми вас просимо”. Це було страшне, я була просто в шоці”, – згадує журналістка.

За годину вони були в Баку. Женю поклали в нову інфекційну лікарню, яку відкрили чотири місяці тому.

“Я з тими клунками, я ж зі зйомки їду, заходжу в реєстратуру. Мене питають: “У вас гроші є?”. Я підраховую собі в голові. Кажу: “А скільки потрібно?”. Вони кажуть: “Ні, гроші не потрібні, якщо до нас надходить пацієнт з кишеньковими грошима, то ми їх забираємо на зберігання, тому що так у нас борються з корупцією. А золото у вас є? Забираємо також”, – розповіла журналістка.

Жені виділили окрему палату і спершу давали противірусні ліки в таблетках. Але вони не подіяли – температура підскочила до 38. Відтоді ставили дві крапельниці – з ліками і фізрозчином. Температура трималася п'ять днів.

“Що мене вразило, що кожні 1,5-2 години, максимум дві години, до мене заходила окрема медсестра, яка не колола, не крапала. Заходила зі спеціальним апаратом і вимірювала тиск, температуру, сатурацію і пульс. У медперсоналу обов'язки розділені. Хто за що відповідає, можна розрізнити. Вони марковані кольором форми”, – розповіла Євгенія Китаїва.

На шостий день пневмонії не було, але лікар почув у легенях хрипи. Тоді взялися їх розробляти спеціальним пристроєм. На 12-й день її виписали. Женя повернулася до Києва 11 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!