ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка з Первомайська заявила про тиск із боку міського голови після публікації про підвищення тому зарплати

16.03.2023, 15:44
Фото – фейсбук Наталі Клименко
Фото – фейсбук Наталі Клименко

Журналістка видання “Гард.City” Наталія Клименко заявила, що зазнала тиску з боку міського голови Первомайська (Миколаївська область) Олега Демченка після публікації репортажу із сесії міської ради про підвищення йому зарплатні.

Про це Наталія Клименко повідомила представниці ІМІ в Миколаївській області.

За її словами, 23 лютого вона вела репортаж із засідання Первомайської міської ради, де депутати розглядали питання щодо умов оплати праці міському голові Олегу Демченку. Саме це питання з понад 60 викликало найбільше обговорень. Зокрема, на сесії прозвучало, що тепер міський голова Первомайська фактично отримуватиме 170 тисяч гривень зарплатні. Наступного дня Наталі Клименко зателефонував Олег Демченко. Вона зазначила, що розмова була на підвищених тонах і міський голова звинуватив її в поширенні неправдивої інформації.

“Він мені не погрожував, він мене звинувачував. Він мене звинуватив у тому, що я відпрацьовую чиїсь гроші, незрозуміло чиї, що я неправду написала щодо заробітної плати. На що я відповіла, що я робила чистої води репортаж із сесії міської ради, де ті слова, які звучали, – це були тільки слова депутатів. Я наводила пряму мову. Жодної брехні там з мого боку і бути не могло”, – розповіла Наталія Клименко.

Такі дії міського голови Наталія Клименко розцінює як тиск на журналіста і вважає, що свою роботу виконала чесно та об’єктивно.

“Я розцінюю як тиск та звинувачення, що я відпрацьовую чиїсь гроші. Це був репортаж. Розмова була на підвищених тонах. Він не погрожував, але звинувачував”, – зазначила журналістка.

Наталія Клименко також заявила про погану комунікацію міської влади з журналістами. 

“Відколи прийшла ця влада, я, як журналістка, намагалася комунікувати. У нас дуже була погана комунікація, ми майже не комунікували. З цього можна було зробити два висновки: або ми владі не потрібні, або влада щось приховує від нас. Тому, так, наші намагання були марними”, – додала вона.

ІМІ намагався зв'язатися з міським головою Первомайська Олегом Демченком, щоб отримати його коментар щодо комунікації з журналістами. Проте після запитання він поклав слухавку та вимкнув телефон.

Нагадаємо, раніше головна редакторка видання “Гард.City” Галина Давидова поскаржилася на роботу пресслужби Первомайської міської ради (Миколаївська область), зазначивши, що вона не сприяє роботі журналістів.

Блогер та адміністратор місцевого телеграм-каналу “Первомайськ Сіті” (Миколаївська область) Дмитро Іваницький заявив, що міський голова Первомайська Олег Демченко погрожував йому фізичною розправою.

Liked the article?
Help us be even more cool!