ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка з Криму відсудила право голосувати на Херсонщині

28.03.2019, 10:37
Фото - genichesk.ipc.org.ua

27 березня Генічеський районний суд Херсонської області задовольнив адміністративний позов журналістки-керівниці медіацентру IPC-Генічеськ Світлани Єрещенко про занесення до списку виборців у територіальному виборчому окрузі №185.

Про це йдеться в рішенні суду від 27 березня, повідомляє медіацентр IPC-Генічеськ.

За її словами, приводом до позову слугувала відмова відділу ведення державного реєстру виборців Генічеської райдержадміністрації у зміні адреси для голосування.

Журналістка має реєстрацію на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, але проживає на материковій частині України.  

У своєму рішенні суд наголосив, що “ст. 24 Конституції України, а також ч. 4 ст. 2 ЗУ “Про вибори Президента України” встановлено заборону привілеїв чи обмежень за ознакою місця проживання, тому обмеження права голосу внутрішньо переміщених осіб може розглядатися не лише як порушення активного виборчого права, а й як дискримінація за ознакою місяця проживання”.

Тому суд позовні вимоги громадянки України задовольнив і зобов’язав одну з дільничних виборчих комісій та відділ ведення державного реєстру виборців Генічеської райдержадміністрації уточнити списки виборців шляхом зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.

Liked the article?
Help us be even more cool!