ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка виграла у суді апеляцію про ненадання поліцією публічної інформації

06.06.2019, 15:27

Другий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 14.11.2018 у справі за позовом головної редакторки телекомпанії “Візит” Анни Плаксій до полтавської поліції щодо ненадання доступу до публічної інформації. Таке рішення ухвалив 25 квітня 2019 року, йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Головного управління Національної поліції в Полтавській області на рішення Полтавського окружного адміністративного суду у даній справі.

Як повідомляє “Кременчуцька газета”, 23 липня 2018 року Плаксій звернулася до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до начальника Кременчуцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області Віталія Ботвини, який відмовився надати Плаксій відповіді на запит від 25 січня 2018 року.

Журналістка подала 25 січня 2018 року до Ботвини запит про доступ до публічної інформації в рамках розслідування щодо можливої незаконної діяльності начальниці слідчого відділу Кременчуцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області Олени Продан.

У запиті Плаксій просила повідомити статистичну інформацію щодо діяльності слідчих та період призначення на посаду начальника слідчого відділу Кременчуцького відділу поліції Продан. Проте у відповіді за підписом Віталія Ботвини було надано недостовірну інформацію та відмовлено в отриманні інформації на деякі питання.

Тоді, 27 березня 2018 року журналістка подала скаргу на дії керманича поліції міста до облуправління поліції, у якій просила провести службове розслідування відносно начальника Кременчуцького відділу поліції підполковника поліції Ботвини і просила притягнути його та інших працівників поліції, які готували відповідь, до суворої дисциплінарної відповідальності.

10 травня 2018 року журналістка отримала відповідь з обласного управління поліції, в якій керівництво поліції Полтавщини визнало, що Ботвина юридично некоректно та неоднозначно для сприйняття сформулював свою відповідь журналістам.

14 листопада 2018 року Полтавський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність начальника Кременчуцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області Віталія Ботвини щодо не направлення заяви Плаксій про надання публічної інформації від 25 січня 2018 року належному розпоряднику Головному управлінню Національної поліції в Полтавській області з одночасним повідомленням про це запитувача.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, відповідач ГУНП в Полтавській області подав апеляційну скаргу, в якій, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, просив скасувати рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 14.11.2018 р. та ухвалити нове судове рішення, яким позов залишити без задоволення.

Суд, перевіривши підстави для апеляційного перегляду, вважає, що вимоги апеляційної скарги не підлягають задоволенню.

Тож Апеляційну скаргу Головного управління Національної поліції в Полтавській області Другий апеляційний адміністративний суд вирішив залишити без задоволення, а рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 14.11.2018 залишив без змін.

Liked the article?
Help us be even more cool!