ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка “Полтавської хвилі” заявила, що під час сесії їй погрожували двоє посадовців

29.03.2023, 16:00
Фото – фейсбук Анастасії Мацько
Фото – фейсбук Анастасії Мацько

Журналістка інтернет-видання “Полтавська хвиля” Анастасія Мацько заявила, що їй погрожували під час сесії міської ради 29 березня депутат районної ради Сергій Бойко та керівник інспекції з благоустрою Максим Малько. 

Про це медійниця розповіла представниці ІМІ.

Вона повідомила, що під час сесії до неї підійшли обидва посадовці. Бойко почав погрожувати їй фізичною розправою, використовуючи нецензурну лайку.

“Щойно розпочалося засідання сесії до мене підійшов Сергій Бойко – заступник голови Подільської райради, підсів поруч. З іншого боку сів Максим Малько – начальник інспекції з благоустрою ПМР. Бойко лайкою почав погрожувати мені розправою. Типу “дєвочка, ти допіз**сь”, – розповіла представниці ІМІ Анастасія Мацько.

За її словами, Малько приєднався до погроз, сказавши їй у грубій формі мовчати.

Журналістка попросила посадовців пояснити свою поведінку, але вона не зрозуміла суть звинувачень. Лише, додала Мацько, Бойко згадав про якісь відеоматеріали начебто її авторства. З цього журналістка зробила висновок, що погрози стосуються саме її журналістської діяльності.

“Обіцяв, що без свідків він мені “детально пояснить”, які в нього до мене претензії. Його підтримав Максим Малько. Більше інформації не надали. І це все відбувається в міській раді. Такі висловлювання дозволяють собі чинні заступник райради та директор комунального підприємства. Погрози, як було зрозуміло, повʼязані з моєю роботою, адже їм не сподобалися якісь відео мого авторства. Чи мого авторства, як вони вважали”, – розповіла Анастасія.

Також журналістка додала, що після засідання сесії погрози продовжилися в коридорі міської ради в присутності депутатів та журналістів.

Після інциденту журналістка написала заяву в поліцію. “Її зареєстрували за статтею про перешкоджання журналістській діяльності та погрози життю. Чекаю на дзвінок. Складно коментувати, бо я взагалі не хочу вірити в те, що посадовці та директори комунальних установ, що фактично беруть участь в управлінні містом, можуть вільно в приміщенні міської ради, у присутності депутатів, журналістів та громадськості погрожувати журналістці фізичною розправою. Це ж не поодинокий випадок, а випрацювана модель комунікації. Сподіваюся, поліція відреагує належним чином”, – зазначила Мацько. 

Відео – "Полтавська хвиля"

Сергій Бойко в коментарі представниці ІМІ заперечив, що погрожував журналістці.

“Все не так, як вони заявляють. Це політичні речі Іващенка і Бражника (депутати Полтавської міської ради, після сесії вони підійшли до Бойка, щоб поговорити з ним та захистити Мацько. – Ред.), роздули клоунаду і скандал, не знаю навіщо. Немає ні відео погроз, ніяких доказів. Ніхто їм не погрожував. Це все надумане і роздуте”, – сказав Бойко.

Також депутат заперечив, що сказав “дєвочка, ти допіз**сь”, як заявила Анастасія Мацько. “Гляньте на мене і на цю дівчину, аби я таке говорив Іващенку чи Бражнику, то ще можна було б повірити. А такій маленькій тендітній дівчинці… що б вона мені не зробила, у мене язик би не повернувся таке їй сказати. Я всіх жінок поважаю. Я Анастасії Мацько не погрожував”, – сказав Бойко. 

Депутат додав, що готовий прийти на виклик до поліції та дати свої пояснення щодо інциденту. 

Також заперечив погрози й Максим Малько. “Ми стояли в холі міської ради. Виходили пан Іващенко, Бражник, ця дівчина, я не знаю хто вона така, ще були якісь журналісти. Потім вони підійшли до пана Бойка, почали сперечатися, кричати. Це все. Навіщо погрожувати їй, за що, це вигадки. 100% погроз їй не було”, – сказав представниці ІМІ Максим Малько.

Водночас свідком погроз став журналіст “Полтавської хвилі” Єгор Рудь. Він сподівається, що поліція вживе відповідних заходів щодо ситуації

“Я стояв у метрі від Насті. І спочатку не зрозумів, що відбувається, бо паралельно ж спостерігав за сесією. А тоді просто не повірив, що чую мати й погрози. Бойко і Малько підсіли зʼясовувати стосунки в характерній для них манері. Це не вперше на журналістів нападають. Але я вперше бачу, щоб так нахабно. Сподіваюся, поліція вживе заходів, – сказав ІМІ Єгор Рудь.

Liked the article?
Help us be even more cool!