ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка “Коло” відмовилася від мирової з екссекретарем міськради, з яким судиться через кіберцькування

10.08.2023, 13:00
Фото - wmf.com.ua
Фото - wmf.com.ua

Головна редакторка полтавського видання “Коло” Тетяна Цирульник відмовилася від мирової угоди у суді з екссекретарем Полтавської міської ради Андрієм Карповим, з яким судиться через кіберцькування. 

Про це журналістка написала на своїй Facebook-сторінці та підтвердила представниці ІМІ у Полтавській області.

Цирульник нагадала, що вже пів року перебуває у судовому процесі з депутатом Карповим і її адвокат запропонував укласти мирову угоду з ним.

“Резон укласти “мирову” дійсно був: суд тягнеться уже пів року і триватиме ще з рік або довше. Мені ходити у суд не радісно, суд заважає працювати – бо якщо я у судовому позові з Карповим, то писати про нього на сайті, мабуть, не варто, бо я упереджена? А не писати про чиновника ми теж не можемо, бо це робота журналістів. Моральний аспект: навіть якщо виграю справу, суд не зможе змусити Карпова переді мною вибачитись! Немає такої компетенції у суду. Фінансовий аспект: судові збори, послуги адвоката, експертизи – все оплачую я”, - написала Тетяна Цирульник. 

Також вона додала, що розмовляла із адвокаткою Карпова.

“Мене планують закидати всіма можливими експертизами – щоб я їх оплачувала (бо я ж позивач). Через рік-два, якщо я виграю справу, ці кошти мені поверне Карпов, але зараз – буду платити я. І це буде дорого, знову ж таки зі слів його адвокатеси, одна експертиза коштує близько 50 тис гривень. Тому я поміркувала і вирішила піти на мирову. Щоб Карпов написав у соцмережах текст типу “Я неправильно сказав, вибачаюсь перед Тетяною”, сплатив судовий збір, компенсував мені послуги адвоката і невеликий моральний збиток – і все”, - написала журналістка. 

Але, додала Цирульник, після публікацій Андрія Карпова про новообрану секретарку Полтавської міськради Катерину Ямщикову, вона змінила позицію.

“Я дивлюсь, що творить блогер зараз, як він змішує з брудом Катерину Ямщикову, військову і хорошу людину. І розумію, що не треба мені шукати легких рішень. Хамів треба вчити, а не примирюватись з ними. Хай це буде мій маленький вклад у формування адекватного політикуму в Полтаві. Амінь”, - написала медійниця. 

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2023 року головна редакторка полтавського сайту “Коло” Тетяна Цирульник подала позов проти секретаря Полтавської міської ради Андрія Карпова після того, як зазнала кіберцькування через новину про секретаря Полтавської міської ради Андрія Карпова. 

У новині від 26 жовтня 2022 року під заголовком “Це плата за 8 років Вата Шоу: Андрій Карпов, секретар міської ради Полтави збирає собі на операцію” йшлося з посиланням на телеграм-канал посадовця про його лікування та збір коштів. Цю новину Карпов розмістив на своїх сторінках у соціальних мережах, зробивши скріншоти з сайту “Коло”. Посадовець звинуватив журналістку у перекручуванні інформації, заявив, що та начебто написала новину із заголовком “Карпов збирає гроші на операцію по збільшенню/зменшенню чл*на”. Після цього прихильники Карпова почали принижувати та ображати журналістку у коментарях під його дописом у Facebook.

Надія Кучер, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!