ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка "Громадського радіо" програла апеляцію Мураєву та зробила спростування

14.08.2017, 12:33

Журналістка Ірина Ромалійська програла апеляційну скаргу “Громадського радіо” на рішення Голосіївського районного суду Києва від 17 березня 2017 року за позовом народного депутата та власника телеканалу NewsOne Євгена Мураєва до неї та “Громадського радіо” з вимогою спростування інформації. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на допис журналістки у Facebook.

“Я програла суд Мураєву. Суд зобов'язав зробити спростування. Спасибі, що виключили його претензії про те, що назвала його у ефірі Євгеном, а не Євгенієм, – написала журналістка. – Мене зобов'язали дати спростування. Виконала рішення суду”.

Ромалійська зазначила, що апеляцію Євген Мураєв виграв не повністю: “Відверту нісенітницю суд задовольняти не став”.

Як повідомляв ІМІ, восени 2016 року Євген Мураєв подав до суду на журналістку “Громадського радіо” Ірину Ромалійську з вимогою визнати інформацію, яку вона озвучила в радіоефірі про нього, недостовірною та наполягав на її спростуванні. Позов був направлений в суд після того, як Ірина Ромалійська в ефірі програми “Київ-Донбас” згадала про нібито візит Євгенія Мураєва до Росії в 2014 році в складі делегації народних депутатів. У питанні до свого співрозмовника Іллі Ківи журналістка поцікавилась, як ставиться гість студії до ситуації, коли власник телеканалу має “проросійську позицію”, оскільки під час візиту Мураєва, мовляв, назвали “прибічником “русского мира”.

Євген Мураєв повідомив, що не відвідував Росію в складі зазначеної журналісткою делегації.

17 березня Голосіївський районний суд м. Києва виніс рішення у справі про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди за позовом Мураєва Є.В. Суд частково задовольнив позовні вимоги, зокрема до Ірини Ромалійської та ПГО “Громадське радіо”, ТРК “Громадське радіо” в частині визнання недостовірною та спростування інформації. Позовні вимоги до ГО “Громадське радіо” не були задоволені судом.

“Громадське радіо” повідомило, що подасть апеляцію на рішення Голосіївського районного суду Києва від 17 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!