ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка ATR оскаржить в ЄСПЛ порушену проти неї в Криму справу

05.08.2019, 10:04
Фото - фейсбук Кримської правозахисної групи

Журналістка кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілова збирається оскаржувати в Європейському суді з прав людини порушення проти неї в анексованому Криму кримінальної справи, повідомляє Крим.Реалії.

“Звичайно ж, цією справою займатиметься Еміль Курбедінов (адвокат Гульсум Халілової – ред.), ми подаватимемо скаргу до Європейського суду з прав людини”, – сказала Халілова.

Вона підкреслила, що вважає цю кримінальну справу політично мотивованою.

“Треба ж оголосити, що кримські татари беруть участь у якихось бандформуваннях, треба ж сфальсифікувати більше кримінальних справ щодо корінного народу Криму, який проявляє свою громадянську проукраїнську позицію. Я не вступала ні в які батальйони, я працювала польовим журналістом”, – додала журналістка.

Нагадаємо, 12 липня Київський районний суд анексованого Росією Криму заочно обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту журналістці телеканалу ATR Гульсум Халіловій з моменту затримання її на території Росії або в разі екстрадиції Халілової в РФ.

Кримське управління ФСБ Росії порушило кримінальну справу проти журналістки кримськотатарського телеканалу ATR Гульсум Халілової за статтею 208 Кримінального кодексу Росії (“Участь у збройному формуванні на території іноземної держави”).

Прокуратура АРК відкрила провадження після порушення в анексованому Криму кримінальної справи проти ведучої кримськотатарського каналу ATR Гульсум Халілової і її заочного арешту.

1 серпня “Верховний суд” Криму залишив в силі рішення суду першої інстанції.

Liked the article?
Help us be even more cool!