ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка Associated Press заявляє про погрози з боку ЦВК Росії

27.09.2019, 10:17
Фото – btvnovinite.bg
Фото – btvnovinite.bg

Журналістка інформаційного агентства Associated Press Наталія Васильєва заявила про погрози на свою адресу від заступника голови апарату Центральної виборчої комісії Росії Володимира Грачова.

Про це повідомило у Twitter інформагентство Закон, передає Укрінформ.

“Журналістка АР Наталія Васильєва заявила, що їй надійшли погрози з ЦВК після публікації її матеріалу “У Наталі ніколи не буде кар'єри і її не пускатимуть в МЗС, ЦВК (Росії. – Ред.) і Кремль”. Ці слова сказав заступник голови апарату ЦВК керівнику Васильєвій на зустрічі в ЦВК”, – йдеться в повідомленні.

Матеріал про Еллу Памфілову в перекладі англійською вийшов на сайті Associated Press наприкінці серпня. У ньому розповідалося про політичну кризу в Москві у зв'язку з недопуском до виборів до міського парламенту кандидатів від опозиції, який вилився в масові акції протесту і поліцейське насильство проти протестувальників.

У тексті Памфілова постає винуватицею того, що сталося. Голова ЦВК наполягає на тому, що законно не допустила до виборів опозицію, водночас сама ж зізнається, що виборча система застаріла і її треба змінювати, гнів і розчарування москвичів справжні і що вона “нічого не може зробити, щоб зупинити те, що переросло у велику політичну кризу”.

Після виходу матеріалу ЦВК Росії пообіцяла звернутися до російської колегії зі скарг на пресу, звинувативши журналістку Васильєву в перекручуванні слів голови комісії і заявивши, що “публікація справляє враження пропагандистського матеріалу”.

Зі свого боку Associated Press внесло деякі правки в матеріал, розширивши одну відповідь Памфілової і замінивши у фразі голови ЦВК РФ про політичну кризу слово “зупинити” на слово “запобігти”.

Liked the article?
Help us be even more cool!