ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів запрошують пройти онлайн-курс із журналістики толерантності

14.06.2021, 17:05

Громадська організація “Media Development Foundation” запрошує журналістів пройти безкоштовний онлайн-курс “Журналістика толерантності: Як створювати матеріали для медіа без сексизму, дискримінації і стереотипів”.

Онлайн-курс для журналістів, що працюють з людськими історіями і, зокрема, темами вразливих верств, вийшов на початку року. 

Як зазначають організатори, він допоможе розібратися, як етично та професійно висвітлювати історії ЛГБТ-спільноти, людей з інвалідністю, представників етнічних груп та інших людей, які зазнають дискримінації – стикаються зі зневажливим ставленням чи відвертим несприйняттям у нашому суспільстві. 

У зніманні онлайн-курсу взяли участь провідні експерти та експертки з медіасектору, які працюють з уразливими групами населення: Ангеліна Карякіна із Суспільного, Андрій Баштовий із The Village, Марічка Паплаускайте з Reporters, Ольга Руденко з Kyiv Post та багато інших.  

Структура курсу:

  • 14 освітніх лекцій з відео та короткими конспектами лекцій
  • 3 інтерв’ю з відомими українськими редакторами й редакторками
  • Фінальний тест

Експерти курсу розібрали реальні медійні кейси й факапи, поділилися власними принципами у висвітленні чутливих тем, а також розповіли про правила, які допомагають їм створювати професійні та етичні матеріали. 

Онлайн-курс буде корисним і тим, хто лише починає працювати в журналістиці й висвітлювати чутливі теми, і досвідченим медійникам, які хочуть підвищити свій професійний рівень. 

Реєстрація на курс – тут.

ГО “Media Development Foundation” реалізує проєкт “Журналістика толерантності” за підтримки проєкту USAID “Демократичне врядування у Східній Європі”.

Liked the article?
Help us be even more cool!