ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів не пускають до зали суду, де розглядають запобіжний захід Стерненку (доповнено)

12.06.2020, 16:00
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Журналістів не пускають до зали Шевченківського районного суду Києва, де обирається запобіжний захід колишньому лідеру одеського осередку "Правого сектору" Сергію Стерненку. Про це повідомляє Громадське, журналіст якого перебуває в суді.

За словами журналіста, до зали суду не пускають ні журналістів, ні операторів, хоча ще вчора пускали.

Нагадаємо, 11 червня Сергію Стерненку  в Головному слідчому управлінні СБУ було повідомлено про підозру в скоєнні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу).

У ніч проти 25 травня 2018 року екслідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко заявив про замах на нього з боку двох чоловіків та оприлюднив відео, на якому видно, як він затримав одного з них. Обороняючись, Стерненко завдав удару ножем, від якого нападник, Іван Кузнєцов, невдовзі помер.

Поліція затримала другого фігуранта, встановила особу загиблого та розслідує інцидент як умисне вбивство, замах на умисне вбивство і заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Однак уже 26 травня 2018 року поліція відпустила другого нападника на Стерненка.

Служба охорони сказала, що до зали можуть пустити не більш ніж 20 фотографів і операторів, повідомляє "Тиждень".

Як пише видання, охоронці не відповідають на запитання, чиє це розпорядження. У людей, які заходять до зали засідань, вилучають пляшки води, "аби їх не використали в якості зброї".

Liked the article?
Help us be even more cool!