ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістів Катерину Сергацкову та Отара Довженка викликали в СБУ

02.06.2018, 20:45
Фото - Ліга

Засновницю проекту Zaborona.com, у минулому російську, а нині українську журналістку Катерину Сергацкову запрошували на зустріч в СБУ, яка проходила 1 червня, повідомляє “Громадське радіо”.

“Учора мені подзвонили з СБУ, запросили на зустріч із Грицаком. Пізніше я зрозуміла, що це була та сама зустріч Грицака з журналістами, де обговорювалося питання їхньої безпеки. На зустріч я піти не змогла, але роблю висновок, що я теж є в так званому “списку 47-ми потенційних жертв Кремля”, – сказала Сергацкова.

Вона додала, що вирішила розповісти про це запрошення, оскільки інші учасники цієї зустрічі сказали публічно про те, що вона відбулася.

“Оскільки СБУ і ГПУ заявляють, що небезпека велика і що вони мають докази, я відчуваю себе дуже невпевнено. Я не змогла потрапити на зустріч, але після неї зі мною ніхто не говорив, мені нічого не повідомляли, про охорону або якісь запобіжні заходи мова не йде”, – сказала журналістка.

Речниця СБУ Олена Гітлянська зазначила, що їй нічого не відомо про це і вона навряд чи буде коментувати цю ситуацію.

Крім того, до СБУ запрошували і керівника Центру моніторингу та аналітики громадської організації “Детектор медіа” Отара Довженка. Він, утім, не сприйняв дзвінок всерйоз, адже його викликали до СБУ не в тому місті, де він мешкає, повідомляє “Детектор медіа”.

“Дзвінок із незнайомого номера я отримав о 16.13. Чоловік назвався Андрієм із Служби безпеки України і сказав, що хотів би запросити мене на зустріч о 17.00 на вулицю Володимирську. Я відповів, що СБУ точно знає, що я мешкаю у Львові й не зможу прибути до Києва за сорок п’ять хвилин, і порадив краще готуватись до пранків”, – розповів Довженко.

За його словами, він був упевнений у тому, що його намагались розіграти, поки не побачив розповіді журналістів про зустріч в СБУ. “Не думаю, що я можу бути у списку. Але в разі чого сподіваюся, що спецслужби попередять мене про це в якийсь більш реалістичний спосіб”, – зазначив він.

Як повідомляв ІМІ, 1 червня генеральний прокурор Луценко заявив, що завдяки інсценуванню вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка силовикам вдалося отримати список із 47 потенційних жертв.

1 червня у Києві групу журналістів викликали до Служби безпеки України на зустріч, пов’язану зі справою Аркадія Бабченка. Учасники зустрічі підписали документ про нерозголошення, і всім їм запропонували охорону.

Зокрема, як стало відомо, на зустрічі були журналісти Матвій Ганапольский, Євген Кисельов, Юлія Мостова, Павло Казарін, Юрій Макаров, Осман Пашаєв, Айдер Муждабаєв, Соня Кошкіна, Тетяна Даниленко, Сергій Іванов та Віталій Портніков. Про це стало відомо з ефіру Прямого каналу, власних джерел “Детектора медіа” та повідомлень у соцмережах та на інформаційних сайтах.

1 червня СБУ повідомила, що в рамках проведення оперативно-розшукових заходів у справі підготовки терористичного акту щодо російського журналіста Аркадія Бабченка спецслужба отримала інформацію про реальну загрозу безпеці інших громадян.

31 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що отриманий повний список 30 людей, які могли стати жертвами російських спецслужб разом із журналістом Аркадієм Бабченком. Кожному з цього списку буде надана охорона.

Liked the article?
Help us be even more cool!