ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістам "Суспільне Кропивницький" завадили потрапити на судове засідання

19.04.2023, 16:00

Знімальна група “Суспільного Кропивницький” через дії працівників суду не змогла потрапити 19 квітня на відкрите судове засідання в Кіровському районному суді Кропивницького. Про це повідомляє представник ІМІ в Кіровоградській області. 

Цього дня суддя Олексій Галаган мав слухати справу колишнього працівника компанії “Кіровоградгаз“, якого прокуратура підозрює у порушенні норм пожежної безпеки, що спричинили вибух газу у багатоповерхівці та, як наслідок, призвели до загибелі людини. 

Як повідомила представникові ІМІ продюсерка відділу виробництва регіонального контенту кропивницької філії “НСТУ” Антоніна Крейтор, секретарка судового засідання Олена Туровська повідомила знімальній групі, що журналістів запросять до зали суду, коли почнеться засідання. Однак цього так і не сталось. А про те, що засідання вже провели, медійники дізнались постфактум, коли з приміщення суду почали виходити представники прокуратури, які ведуть цю справу.

“Пізніше заступник керівника апарату Богдан Онищенко сказав, що не пускати на засідання - це рішення судді Галагана. У свою чергу, секретарка судового засідання Туровська повідомила, що питаннями допуску журналістів займається саме Онищенко. Наразі ми готуємо звернення та інформаційний запит до голови суду Романа Петрова, аби розібратись, хто та на яких підставах розпорядився не пускати журналістів на відкрите засідання, - резюмувала Антоніна Крейтор.

Вибух газу, про який йде мова у судовій справі, стався 2 лютого 2022 року у багатоповерхівці Кропивницького. Тоді загинув один з мешканців будинку. Ще 71 людину довелось відселити з чотирьох пошкоджених під’їздів. Прокуратура розпочала кримінальне провадження за статтею “Порушення встановлених законом вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людини”. Розслідування і перевірки тривали до цього часу.

Liked the article?
Help us be even more cool!