ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіста TV Marti підозрюють в інсценуванні обстрілу під час телерепортажу

11.07.2019, 12:44
Онлайн сторінка Radio TV Marti, фото – Голос Америки

Агентство США з глобальних медіа (U.S. Agency for Global Media) розслідує повідомлення про те, що журналіст телерадіомовної компанії TV Marti Томас Регаладо – молодший інсценував мінометний обстріл під час телевізійного репортажу з Нікарагуа, повідомляє “Голос Америки”

Телерадіокомпанія TV Marti належить до структури агентства і покликана поширювати об'єктивні новини на Кубі, фінансується федеральним урядом США.

Іспаномовні сайти CiberCuba і Cubanos por el Mundo поставили під сумнів достовірність репортажу Marti, імовірно знятого в листопаді 2018 року. У відео, яке стало предметом уваги, Регаладо-молодший вів репортаж зі столиці Нікарагуа, Манагуа, коли позаду нього стався невеликий вибух.

Незалежні кубинські сайти отримали відеоматеріали, які наводять на думку, що атаку було інсценовано, щоб створити враження, ніби журналіст потрапив під обстріл.

У відео, отриманому цими сайтами, видно чоловіків у масках, які стріляють невеликим вибуховим снарядом із саморобного міномета. Потім камера перемикається на Регаладо, який біжить уперед під загальний сміх присутніх.

Регалада-молодшого і оператора Martí Родольфо Ернандеса, який знімав підозрілий репортаж, відсторонено від роботи до закінчення розслідування, яке веде Агентство з глобальних медіа.

У грудні Ернандес отримав Премію імені Девіда Берка, яку присуджує Агентство США з глобальних медіа за видатні досягнення в журналістиці. Його нагородили за “непохитну рішучість і ентузіазм” у роботі над репортажами з Нікарагуа та інших країн регіону.

Виконавчий директор Агентства з глобальних медіа Джон Ленгсінг заявив 9 липня, що він серйозно ставиться “до будь-яких порушень професійних журналістських стандартів у будь-якій мережі агентства".

Він також додав, що очікує, що мережі агентства будуть “правдивими, збалансованими та відповідальними у своєму мовленні”.

Держдепартамент і Конгрес уже давно звинувачують Martí в поганій журналістиці та пропаганді.

Liked the article?
Help us be even more cool!