ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст із Гани 24 години обіймав дерево і побив рекорд Гіннеса

05.09.2024, 12:24

Журналіст із Гани Абдул Гакім Авал побив рекорд Гіннеса за найдовші обійми з деревом – 24 години та 21 хвилину. У такий спосіб він пропагував відновлення довкілля. Про це повідомляється на сайті Книги рекордів Гіннеса. 

“Обіймофон” журналіста відбувся біля Центру культури в місті Кумасі. Попередній рекорд (16 годин) цього року встановила екоактивістка з Уганди Фейт-Патриція Аріокот.

Абдул взявся за випробування, щоб привернути увагу до важливості збереження природи в Гані.

Журналіст із Гани Абдул Гакім Авал 24 години обіймав дерево. Фото – guinnessworldrecords.com

Він пообіцяв посадити по дереву за кожну хвилину своєї спроби побити рекорд – загалом журналіст простояв 1461 хвилину.

Журналісту не було дозволено жодних перерв: він мав лишатися стоячки з руками навколо дерева протягом усього випробування.

Новий рекордний час становить 24 години, тож, за правилами книги рекордів, наступні спроби його побити вважатимуться “марафонами” й кандидатам будуть дозволені дві години перерви на день, щоб запобігти шкоді їхньому здоровʼю від недосипання.

Абдул бачив наслідки опустелювання свого рідного містечка Ґару й тепер сподівається створити ініціативу з насадження дерев на національному рівні.

“Ми бачимо, як у Гані стає дедалі менше дерев – необхідного ресурсу, від якого залежить життя всього людства. Хоча нас із ранніх років життя вчили берегти дерева, спільний внесок не такий значний, яким мав би бути. Для мене ця спроба найдовших обіймів з деревом окреслює важливе завдання – зберегти життя людства, зберігаючи дерева”, – каже журналіст.

Абдул Гакім Авал є не першим мешканцем Гани, який цьогоріч встановив світовий рекорд з обіймання дерев. До нього студент лісництва Абубакар Тагіру обійняв рекордну кількість дерев за годину – 1123.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!