ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Юнус Ердогду попросив Україну не видавати його Туреччині

30.07.2018, 14:52
Фото - ukranews.com

Турецький журналіст Юнус Ердогду публічно попросив українську владу не видавати його Анкарі. З таким проханням він звернувся після того, як двоє громадян Туреччини були передані турецькій Національній розвідувальної організації (MİT), повідомляє ТСН.

“Ми щотижня отримуємо щонайменше 7-10 погроз. І це не тільки зараз, а і протягом останніх двох років”, - розповів журналіст виданню.

Ердогду також зазначив, що від 17 липня не виходить з дому, бо побоюється за своє життя. Він також заявив, що здивований тим, що представники української влади не коментують затримання і передавання турецьких громадян.

“Нам дивно, що правоохоронні органи не роблять жодних заяв у зв’язку з цим. Ми не маємо жодних гарантій, що завтра не будемо піддані небезпеці”, - наголосив він.

Також журналіст наголосив, що його побоювання посилилися після того, як 27 липня стало відомо про екстрадицію до Туреччини директора монголо-турецької школи “Емпаті” Вейселя Акчая.

Юнус Ердогду - засновник першого турецького сайту новин ukraynahaber.com і головний редактор агентства Vector News турецькою мовою. Працює в Україні з 2005 року.

14 липня турецький ресурс Ukrayna Haber, який базується в Україні, повідомив, що співробітники Національної розвідувальної організації Туреччини (MIT) викрали і доправили з України двох своїх громадян - Юсуфа Інана та Саліха Зеки Йігіта. Обидва викрадених мали дозвіл на проживання в Україні. На батьківщині їх звинувачують у причетності до руху Фетхуллаха Ґюлена, який там офіційно вважається терористичним та нібито причетним до невдалої спроби державного перевороту у 2016 році.

27 липня Генеральна прокуратура України повідомила, що не отримувала від Туреччини запитів на екстрадицію турецького журналіста Юнуса Ердогду.

Раніше Міжнародна і Європейська Федерації журналістів (IFJ і EFJ) закликали українську владу вжити термінових заходів для захисту Ердогду і рішуче засудили судове переслідування журналістів за вираження своїх ідей. В ОБСЄ також зажадали від Києва більше не видавати Туреччині опозиційних журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!