ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Суспільного Полтава": Канал не отримав лінк на трансляцію сесії через мій телеграм-канал

23.09.2024, 11:00
Надія Кучер

Журналіст телеканалу “Суспільне Полтава” Ігор Ізотов вважає, що пресслужба Полтавської обласної ради не надала телеканалу посилання на онлайн-трансляцію засідання сесії, яке відбулося 30 серпня, через його допис у власному телеграм-каналі.

У дописі він згадував голову Полтавської облради Олександра Біленького, розповів журналіст регіональній представниці Інституту масової інформації.

Зазвичай полтавські журналісти отримують посилання на онлайн-трансляції від пресслужби облради за запитом у день проведення засідання. Проте цього разу редакція “Суспільне Полтава” не отримала посилання.

Ігор Ізотов вважає ситуацію звичайним непорозумінням і зауважує, що неотримання каналом лінку на трансляцію “ніяким чином не пов'язане з діяльністю телеканалу”. 

“У представника пресслужби облради були претензії до мого власного телеграм-каналу, не пов'язаного із Суспільним. У дописі телеграм-каналу згадувався Олександр Біленький, голова Полтавської облради, але в згадці була неточність. Керівник пресслужби облради написав мені в приватні повідомлення, а я не бачив спочатку це повідомлення. Пізніше мені написали з пресслужби Полтавської ОВА, і я відредагував допис. Вже пізніше побачив повідомлення від пресслужби облради. Але не було сенсу відповідати, бо я вже відредагував допис. Тому вважаю, що це просто образа з боку пресслужби. Адже я не розумію, як ситуація стосується роботи Суспільного. Вважаю, вийшло непорозуміння”, – розповів Ігор Ізотов.

На прохання представниці ІМІ прокоментувати ситуацію керівник пресслужби голови Полтавської облради Сергій Нагорний порекомендував звернутися з офіційним запитом.

У відповіді на запит за підписом Олександра Біленького зазначено, що “Полтавська обласна рада проводить пленарні засідання сесій обласної ради в режимі відеоконференції, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Регламентом Полтавської обласної ради восьмого 2 скликання, затвердженим рішенням другої сесії Полтавської обласної ради восьмого скликання від 29.12.2020 No 84 (зі змінами)”.

“Нормами чинного законодавства та Регламентом Полтавської обласної ради восьмого скликання не передбачено надсилання посилань на онлайн-трансляцію пленарних засідань сесій Полтавської обласної ради”, – зазначено також у відповіді на запит. 

Водночас, зазначає представниця ІМІ, облрада не надала конкретної відповіді щодо вибіркового надання полтавським журналістам посилання на онлайн-трансляцію, оскільки інші медійники за своїм запитом отримали посилання на сесію.

Liked the article?
Help us be even more cool!