ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Східного варіанта" Роман Пунін долучився до лав ЗСУ

10.07.2024, 17:17
Юлія Гаркуша
Журналіст Роман Пунін з повісткою. Фото – Facebook-сторінка Романа Пуніна
Журналіст Роман Пунін з повісткою. Фото – Facebook-сторінка Романа Пуніна

Журналіст регіонального онлайн-медіа Донецької області “Східний варіант” Роман Пунін долучився до лав Збройних сил України. 

Про це він повідомив 8 липня на своїй фейсбук-сторінці та розповів деталі представниці Інституту масової інформації в Донецькій області.

“Спочатку думав оновити дані й розпитати за контракт. Але така система, що легше до бажаного дійти, коли кажеш чарівне слово “я доброволець”. Реакція ТЦК – здивування, кілька разів перепитують, чи точно, а потім ледь не на руках поза чергою несуть тебе у всі потрібні кабінети. 

ВЛК я пройшов того ж дня години за дві. Ставлення чудове і обʼєктивне. На жаль, через слабкий зір і деякі проблеми із серцем мені контракт, як сказали, не світить, і є обмеження щодо вибору. Разом з тим дали відстрочення на кілька днів, допомогли знайти, у кого можна взяти відношення, з бригади люди приїхали самі до ТЦК, провели співбесіду тощо”, – розповів Роман Пунін в коментарі представниці ІМІ. 

За словами журналіста, хоч і мобілізували його не за контрактом, як планував, але йому дали можливість обрати собі місце більш-менш за вміннями, робота Романа у війську буде повʼязана зі службою радіозвʼязку.

“Чи жалкую і сумую? Певно, це нормальні відчуття. Але більше через те, що звикли до чогось. Ну і трохи, що все так швидко відбулося, хоч і з лояльним ставленням керівництва ТЦК до мене і мого бажання служити”, – розповів Роман представниці ІМІ.

Спочатку Роман проходитиме базову підготовку, потім його очкує шлях до бригади на запорізький напрямок, додаткове навчання і фактично вже служба.

“Мій час теж прийшов. Простих рішень не буває. Тринадцять років у ЗМІ теж нелегко переривати, але колектив розуміє і підтримує. Родина підтримує, хоча воно й непросто. Я не служив раніше, мав відстрочення, були інші антимілітарні погляди, зараз дещо змінилося. Тому й зробив цей крок”, – каже він. 

До “Східного варіанта” журналіст планує повернутися після перемоги України.

(Виправлено) Родом Роман з Краматорська, останнім часом жив та працював у місті Лиман Донецької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!