ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст "Схем" Максим Савчук написав книгу про Медведчука

10.05.2022, 09:57
Фото – Yakaboo
Фото – Yakaboo

Журналіст проєкту “Схеми” Максим Савчук написав книгу “1937” про Віктора Медведчука. Сьогодні, 10 травня, стартували її продажі. Гонорар від продажу автор вирішив передати на потреби Збройних Сил України, повідомляє Радіо Свобода

“1937” – це книга про пошук, про несподівані й часом шокуючі знахідки, про годинні чатування на броньований “Мерседес” із номером “1937”, про відповіді Віктора Медведчука на прямі незручні запитання. А ще це книжка про розслідувальницьку журналістську “кухню”, про спостережливість, терплячість і наполегливість. І про те, що якщо в темній кімнаті таки ховається чорна кішка, її можна знайти. Більше того – її потрібно знайти”, – йдеться в анотації до книги.

Крім післяреволюційної історії проросійського олігарха Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та їхнього оточення, у “1937” вплетені реальні історії з життя редакції “Схем”.

“Добре пам'ятаю, як усе починалося. Як абсолютно випадково знайшов нафтову компанію родини Медведчука – просто вночі копаючись у реєстрах. Це здавалося чимось абсолютно дивним: на телеведучу Оксану Марченко записали фірму в Росії з величезними запасами нафти. Але після публікації сам Віктор Медведчук усе підтвердив”, – розповів автор “1937” Максим Савчук.

“Потім ця історія відкрила іншу – уже про захоплене українське газове родовище в Чорному морі. Далі був нафтопереробний завод у Росії, куплений оточенням Медведчука за безцінь... Все це дало підстави говорити про те, що Володимир Путін усіляко сприяв збагаченню свого кума в Росії, щоб той мав ресурс для політичної діяльності в Україні. Мені хотілося написати книгу про те, як усе це на моїх очах вимальовувалося в дуже чітку і водночас сумну картину”, – додав автор.

Активна робота над книжкою та оформленням почалася восени 2021 року, у лютому 2022-го була готова фінальна версія книги й остаточно узгоджені всі юридичні аспекти. Однак відкрита військова агресія росії проти України відтермінувала вихід книги в запланований час. Тому “1937” з'явиться спершу в електронному, а вже потім – у паперовому форматі.

“1937” випускає видавництво Yakaboo Publishing, проєкт реалізовує національна книжкова платформа Yakaboo. Придбати електронну версію книжки вже можна на сайті yakaboo.ua та в мобільному застосунку Yakaboo. Також відкрито передпродаж на паперову книгу, яка має вийти з друку через місяць – 10 червня.

Liked the article?
Help us be even more cool!