ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст організував збір для родини хлопчика, який помер після удару по "Охматдиту"

29.07.2024, 15:00
Оксана Трокоз
Журналіст Олександр Трохимчук. Фото – фейсбук-сторінка Олександра Трохимчука

Журналіст видання Gazeta.ua Олександр Трохимчук випустив серію авторських листівок “Голуб української Перемоги”, за допомогою яких збирає кошти для родини семирічного хлопчика Єгора Завадецького, що помер у лікарні невдовзі після російської атаки на дитячу лікарню “Охматдит”.

Про це Олександр Трохимчук повідомив представниці Інституту масової інформації в Житомирській області.

За словами журналіста, організувати благодійний аукціон, щоб допомогти родині, його спонукала трагічна історія Єгора. Збір і текст із фото про хлопчика він запустив 17 липня, отримавши згоду мами хлопчика Анастасії.

“Кошти на підтримку сім'ї семирічного Єгора Завадецького. Хлопчик 8 липня пережив атаку росіян на дитячу лікарню “Охматдит”, але 12 липня помер у київському кардіоцентрі після коми”, – розповів Олександр.

Єгор – один із двох хлопчиків, які вижили після російського удару по “Охматдиту”, але згодом померли в інших медичних закладах. Він помер після тривалого лікування, що охоплювало кілька операцій і період у реанімації. Сім'я Єгора пережила ракетний обстріл лікарні, коли Єгор був у реанімації, дивом залишившись неушкодженою.

Єгор Завадецький – хлопчик, чия трагічна історія спонукала Олександра Трохимчука організувати благодійний аукціон. Фото – фейсбук-сторінка Олександра Трохимчука

На своїй фейсбук-сторінці Олександр розповів, що сім'я Єгора Завадецького – вимушені переселенці з Херсонщини. Виїжджаючи з окупації разом із чотирма дітьми, родина провела чотири доби в дорозі, щоб дістатися до безпечнішого місця на Івано-Франківщині. Єгор постраждав унаслідок нещасного випадку – падіння з велосипеда, що призвело до внутрішнього крововиливу і серйозних травм. Після декількох операцій у різних лікарнях, зокрема в “Охматдиті” та київському кардіоцентрі, Єгор помер.

Листівки “Голуб української Перемоги”, створені для благодійного збору. Фото – фейсбук-сторінка Олександра Трохимчука

Протягом 10 днів акції Олександр щодня виставляв на аукціон чергову листівку, яку можна було отримати за донат від 150 грн. Кожного дня журналіст обирав переможця, який запропонує найбільшу суму.

Майже одразу після початку збору фейсбук заблокував допис із приміткою “Це суперечить стандартам спільноти щодо спаму”. Тож Олександру довелося повторно поширювати інформацію про акцію.

Допис про збір коштів, який заблокував фейсбук. Фото – фейсбук-сторінка Олександра Трохимчука

За 10 днів журналісту вдалося зібрати понад 6 тисяч гривень, але вирішив продовжити збір. Нині кожен охочий може задонатити на Монобанку.

“Завдяки вашій небайдужості вдалося зібрати 6100 грн. Але банку поки не розбиватиму. До кінця тижня можете ще докинути в неї будь-яку суму. Єдине “але”: листівок у мене вже нема, тож це будуть просто донати. А вже на початку серпня я перерахую всі зібрані кошти мамі Єгорчика”, – написав Олександр Трохимчук на своїй фейсбук-сторінці.

Liked the article?
Help us be even more cool!