ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Михайло Ткач повідомив про SMS-бомбінг за матеріал про київських стрітрейсерів

06.10.2022, 14:11
Фото – фейсбук Михайла Ткача
Фото – фейсбук Михайла Ткача

Журналіст “Української правди” Михайло Ткач повідомив про SMS-бомбінг та численні дзвінки після виходу 28 вересня його сюжету “Форсаж під час війни. Як мешканців столиці тероризують вуличними гонками”. Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, він отримав багато SMS та дзвінків з невідомих номерів.

“Близько 200 смс за пів години. Дзвінки з турецьких, французьких, британських номерів. […] Шановні гонщики, всі розмови я записую, номери з яких мені дзвоните ви або ваші друзі, теж. Просто щоб потім для вас не було несподіванкою”, – написав він.

У сюжеті журналісти УП спостерігали наприкінці серпня – початку вересня за любителями вуличних перегонів у Києві. Ткач нагадав, що 26 червня Київрада заборонила на час воєнного стану рух транспортних засобів без шумопоглиначів.

Журналісти УП вважають, що гуркіт моторів автівок любителів вуличних перегонів у столиці країни, що живе в умовах війни, виглядає зухвало і щонайменше недоречно в той час, коли багато українців унаслідок російської агресії живуть з посттравматичним синдромом. 

“Ми навмисно не розповідаємо, а лише показуємо те, що нам довелося побачити на київських вулицях. Бо цей матеріал, очевидно, не потребує жодних коментарів, а лише жорсткої реакції відповідних правоохоронних органів і, як наслідок, повного зникнення вуличних перегонів та гучних авто з київських вулиць”, – йдеться в дописі до сюжету.

Михайло Ткач закликав стрітрейсерів залишити спроби тиску, а також закликав усіх до діалогу без погроз та закликів.

“Спроби тиску залиште, будь ласка. Наразі мене визнано потерпілим у семи кримінальних провадженнях, і витрачати час та сили на восьме я не хочу.  Бо має бути й буде наступним чином. Я, як журналіст, продовжую звертати увагу на проблему – просто показую як є, навіть без закадрових коментарів”, – написав він. 

ІМІ звернувся до Михайла Ткача по деталі щодо ситуації.

Liked the article?
Help us be even more cool!