ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Казанський повідомив, що бойовики порушили проти нього "справу"

13.04.2021, 16:17
Фото – zn.ua
Фото – zn.ua

Бойовики терористичної організації “ДНР” повідомили, що порушили “справу” проти представника окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі (ТКГ) від України та журналіста Дениса Казанського. 

Про це 13 квітня представник окремих районів Донецької області в ТКГ від України та журналіст Сергій Гармаш написав у Facebook та сам Казанський підтвердив “Детектору медіа”.

Казанський уточнив, що бойовики не сказали, у чому його звинувачують. Він припустив, що його можуть звинувачувати в “шпигунстві”, як журналіста Станіслава Асєєва.

“Ми самі не зрозуміли, бо вони потім відмовлялися казати, який саме суд і в чому мене звинувачує. Взагалі це не новина, я там ворог республіки. Напевно, формально звинувачують мене в тому ж, у чому звинувачували Асєєва, але я особливо не цікавився. Це не має значення, я і так знаю, що мене вб’ють, якщо я там з’явлюся, без усякого суду, як уже вбили купу людей з 2014 року”, – сказав Казанський.

Водночас Гармаш розповів, що терористи зажадали змінити Казанського в ТКГ на засуджену за тероризм Маю Пирогову. Цю пропозицію запрошені РФ бойовики оголосили під час засідання робочої групи ТКГ з політичних питань. Раніше українська делегація вже заявила, що не вестиме переговорів з терористами.

“Запрошені РФ представники ОРДО сьогодні підійшли до проблеми “творчо” і симетрично Україні заявили, що в “республіці” відкрито справу проти члена української делегації Дениса Казанського, тому для них є неприйнятним його участь у переговорах. Це через 11 місяців роботи Дениса в ТКГ! Його звинувачують за статтею, яка передбачає смертну кару з конфіскацією майна. Правда, запрошена РФ з ОРДЛО експерт товариш Михайлова не змогла відповісти на питання офіційного представника України в політичній підгрупі Андрія Костіна, судом якої держави засуджений пан Казанський”, – повідомив Гармаш.

За його словами, російські представники з ОРДЛО запропонували ще два варіанти: “ігнорувати факт наявності кримінальних справ і продовжувати працювати з Пироговою та Казанським” або “продовжувати переговори тільки “офіційними” представниками “сторін”, без участі експертів і радників”.

Представники України відмовилися, зазначивши, що всі члени української делегації введені в неї офіційними нотами Міністерства закордонних справ і будуть брати участь в засіданнях робочих груп та Тристоронній контактній групі.  

“Загалом, трюк, задуманий Росією для усунення з переговорного процесу легітимних представників ОРДЛО від України або перетворення політгрупи в пріснопам'ятну “Консультативну раду”, не вдався. Навіть на тлі військово-психологічного та інформаційного тиску Росії на Україну”, – додав Сергій Гармаш.

Нагадаємо, 11 березня 2020 року на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську сторони домовилися запровадити Консультативну раду, до якої мали ввійти представники окремих районів Донецької та Луганської областей (фактично окупованих Росією територій).

Liked the article?
Help us be even more cool!