ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст, який звільнився із ZIK, розповів про випадки цензури на каналі

04.03.2019, 11:12
Фото - radiosvoboda.org

Журналіст Олексій Братущак, який звільнився з телеканалу ZIK, розповів про випадки цензури, яка, на його думку, з'явилася на каналі після початку “інформаційної співпраці” власника ZIK Петра Димінського з Президентом Петром Порошенком. Про це журналіст повідомив в ефірі Громадського.

На запитання, чи торкалася цензура на телеканалі його особисто, Братущак відповів: “Мене особисто, по суті, ні, але моїх колег-журналістів торкалась і, я так розумію, надалі торкається”.

Журналіст розповів, зокрема, про два випадки цензурування на каналі.

“Кілька моментів… перше: останнім часом теми, які журналісти пропонували, у яких були негативні історії, пов'язані або з Петром Порошенком, або з депутатами БПП… про них казали, що давайте їх чіпати не будемо, адже є цікавіше”, - сказав Братущак.

“Друге - це минулого тижня знайомі почали казати про те, що, коли їх запрошують на гостьові студії, їм одразу або через певний час телефонували і просили в ефірі не говорити про певного депутата БПП або особисто про Порошенка”, - додав журналіст.

Він висловив припущення, що влітку 2018 року з Петром Димінським, який є власником телеканалу ZIK, “зустрілася людина від Порошенка” для формування впливу на канал Адміністрацією Президента.

На думку Братущака, не виключено, що вплив Адміністрації Президента на канал Димінського пов'язаний зі справою про ДТП у 2017 році: авто Димінського потрапило у ДТП на Львівщині, внаслідок якого 31-річна жінка померла на місці події.

Як повідомляв ІМІ, 28 лютого журналіст тижневика “Деталі” телеканалу ZIK Олексій Братущак заявив, що звільняється з каналу через цензуру у зв’язку з інформаційною співпрацею каналу з Адміністрацією Президента України.

1 березня телеканал ZIK спростував закиди журналіста Олексія Братущака щодо “тісної співпраці” з Адміністрацією Президента України.

Liked the article?
Help us be even more cool!