ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст Артем Пахоль повідомив, що на нього напали в прокуратурі Дніпропетровської області

02.05.2019, 16:37

Журналіст регіональної газети "Обличчя влади" Артем Пахоль заявив, що в прокуратурі Дніпропетровської області 23 квітня працівники поліції охорони напали на нього та перешкоджали його журналістській діяльності. Про це він повідомив “Детектору медіа”.

Журналіст розповів, що в прокуратуру прийшов, щоб зібрати матеріали для статті, а саме поставити запитання прокурору області Віктору Матвійчуку.

“Працівники поліції охорони спершу обмежують переміщення журналіста в коридорі прокуратури, перешкоджаючи таким чином здійсненню журналістом своєї професійної діяльності. Потім якийсь працівник прокуратури віддає вказівки поліцейським, що і як потрібно робити з журналістом, після чого накидається на останнього, б'ючи по камері, хапаючи за руки і намагаючись виштовхати за межі прокуратури”, – зазначив Артем Пахоль.

Крім того, він сказав, що слідчо-оперативна група, яка прибула до приміщення прокуратури, склала матеріали за фактом перешкоджання журналістській діяльності та нападу на журналіста, однак кримінальне провадження порушено не було.

Речниця Головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області Ганна Старчевська підтвердила виданню, що правоохоронці отримали заяву та не стали відкривати провадження.

За її словами, журналіст намагався потрапити до прокуратури через чорний вхід. Видання зазначає, що відповідну інформацію підтверджує відео, яке оприлюднив сам Артем Пахоль. Старчевська додала, що журналіста впустили в будівлю прокуратури, коли той зайшов через центральний вхід.

Артем Пахоль заперечив виданню слова Ганни Старчевської. За його словами, він зайшов до приміщення не з чорного входу, а через приймальню для громадян, що зафіксовано на відео, пройшов через металошукач і зареєструвався в журналі відвідувачів. На його думку, для відкриття провадження про перешкоджання немає значення, з якого входу він зайшов до приміщення.

На відео зафіксовано суперечку Артема Пахоля з поліцією охорони, яка пропонувала журналістові зайти через центральний вхід, а пан Пахоль відповідав, що зайшов через приймальню громадян.

Артем Пахоль додав, що він готує до публікації в газеті “Лица” статтю “про покривання прокурорами своїх і непризначення службових розслідувань” і мав наміри взяти в прокуратурі коментарі прокурорів.

Liked the article?
Help us be even more cool!