ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст AFP отримав поранення внаслідок атаки безпілотника поблизу Бахмута

Фото – твіттер Stephanie Youssef
Фото – твіттер Stephanie Youssef

Журналіст французької інформаційної агенції AFP отримав поранення 24 липня внаслідок атаки безпілотника поблизу Бахмута Донецької області, повідомляє Le Figaro з посиланням на AFP.

35-річний Ділан Коллінз дістав численні осколкові поранення в лісистій місцевості під час знімання репортажу про роботу українських артилеристів.

Його евакуювали до найближчої лікарні, де він проходить лікування. Лікарі заявили, що життю журналіста нічого не загрожує. Він перебуває при тямі й підтримує зв’язок з колегами.

Директорка AFP в Європі Крістін Буаг’яр заявила, що вони з'ясовують усі обставини інциденту з журналістом. “Наші думки з Діланом і його близькими”, – сказала вона.

Ділан Коллінз є громадянином США, який живе в Лівані, але нині працює в Україні. Коллінз працює в AFP з 2018 року і зараз є відеокоординатором агентства в Лівані та Сирії. Коллінз працював у зонах конфлікту на Близькому Сході та висвітлював війну в Нагірному Карабасі у 2020 році.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну регулярно працював в Україні.

Як повідомляв ІМІ, 9 травня 2023 року внаслідок ракетного обстрілу загинув відеожурналіст французької інформаційної агенції AFP Арман Солдін поблизу Часового Яру (Донеччина). Солдін та його колеги з AFP потрапили під обстріл, перебуваючи з групою українських військових. 

Французька прокуратура розпочала розслідування загибелі журналіста французької інформаційної агенції AFP Арман Солдіна.

Liked the article?
Help us be even more cool!