ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жодне вбивство журналіста в Україні не розслідувано в повному обсязі – МФЖ

01.11.2019, 13:31
Фото – baj.bу
Фото – baj.bу

Міжнародна федерація журналістів закликала до боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів в Україні та зазначила, що жодне вбивство журналіста в Україні не розслідувано в повному обсязі. Про це йдеться в пресрелізі організації, поширеному 1 листопада, повідомляє Радіо Свобода.

"Міжнародна федерація журналістів звертає увагу на неприпустимий стан з нападами на працівників медіа та безкарність у таких країнах, як Перу, Філіппіни, Палестина, Сомалі та Україна. Найбільша журналістська організація світу дала старт кампанії "Кінець безкарності за злочини проти журналістів". Мета цього проєкту – привернути увагу до проблем фізичної безпеки журналістів у всьому світі та в країнах, де високий рівень безкарності", – йдеться в тексті.

МФЖ нагадує, що з 1995 року на території України загинуло 16 журналістів, зокрема сім іноземних (один італійський та шість російських), серед яких Вадим Комаров, Павло Шеремет, Олесь Бузина, Сергій Ніколаєв, Андрій Стенін, Анатолій Клян, Антон Волошин, Ігор Корнелюк, Андреа Роккеллі, Андрій Миронов, В’ячеслав Веремій, Володимир Карачевцев, Ігор Олександров, Георгій Гонгадзе, Ігор Грушецький та Володимир Іванов.

Згідно з даними, опублікованими управлінням Верховного комісара ООН з прав людини, з 2014 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинуло щонайменше 13 тисяч людей, близько 15 тисяч поранено, а майже 150 людей зникли, включно з працівниками ЗМІ. Щонайменше шість журналістів та двоє співробітників технічного медіаперсоналу загинули.

Міжнародна федерація журналістів нагадала також про останнє резонансне вбивство – загибель журналіста Вадима Комарова в Черкасах. Він помер 20 червня 2019 року внаслідок побиття, що сталося 4 травня 2019 року. "Журналіста побили невідомі чоловіки після того, як він опублікував у фейсбуці, що працює над нібито корупцією в спортивних школах. Він був відомий своїми розслідуваннями та жорсткою критикою місцевих органів влади", – нагадує МФЖ. Вбивць та замовників убивства не знайдено і не покарано, зазначають колеги загиблого.

Liked the article?
Help us be even more cool!