ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Жінок в Україні запрошують навчатися на операторок екскаватора і фронтального навантажувача

В Україні стартувала безоплатна програма Iron Women з перекваліфікації жінок, які хочуть здобути навички управління будівельною технікою. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Жінки зможуть пройти навчання на операторок екскаватора та фронтального навантажувача. 

Заступниця міністра економіки Тетяна Бережна зазначила, що навчання запустили, щоб покращити ситуацію на ринку праці, допомогти жінкам опанувати професію, що має більший попит, і підвищити свою конкурентоздатність.

Програма складається з теоретичного курсу (проходить онлайн) та практичного навчання на техніці. Навчання завершується професійною атестацією на отримання кваліфікації “машиніст екскаватора 5 розряду” та “водій навантажувача 4 розряду”.

Участь у програмі можуть узяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення будь-якої категорії та досвід водіння. Подати заявку на участь у програмі можна до 6 жовтня. Початок навчання – жовтень 2024 року. 

Програма реалізується шведською неприбутковою організацією Beredskapslyftet у партнерстві з Volvo Construction Equipment та ETS Group у межах проєкту Reskilling Ukraine за інформаційної підтримки Міністерства економіки України.

Як повідомляв ІМІ, 8 травня 2024 року телеканал “Київ24” спільно з Українським інститутом підвищення кваліфікації працівників телебачення, радіомовлення та преси повідомив про запуск безкоштовного спецкурсу “Операторська справа” для жінок.

Така ініціатива виникла через загострення проблеми дефіциту кадрів у зв'язку з мобілізацією чоловіків.

Liked the article?
Help us be even more cool!