ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Земан вкотре обізвав журналістів

20.04.2018, 14:26
Фото - parlamentnilisty.cz

Президент Чехії Мілош Земан вважає невиправданою критику щодо можливої участі комуністичної партії KSCM та праворадикальної SPD у коаліції з формування нового чеського уряду. Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Parlamentnilisty.cz.

“Це помилка тупих журналістів. Ви хочете, щоб я наживав собі нових ворогів”, - сказав Земан у відповідь на запитання про занепокоєність суспільства з приводу можливої участі представників цих партій в уряді.

При цьому Земан не став уточнювати, яке рішення прийме щодо пропозицій соціал-демократів, які відновили переговори з рухом ANO нинішнього виконувача обов'язків прем'єр-міністра Андрея Бабіша.

“За тиждень ми зможемо про це поговорити”, - сказав Земан з посмішкою.

Партія Бабіша ANO виграла вибори в жовтні, але досі не отримала достатньої підтримки у голосуванні парламенту за довіру до його уряду. Раніше переговори з соціал-демократами, які очолювали попередній чеський уряд, провалилися минулого тижня через неспроможність домовитись щодо міністерських портфелів.

Низка політичних партій відмовилися вступати в коаліційні переговори з ANO через звинувачення Бабіша в шахрайстві з коштами ЄС та співпраці з комуністичними спецслужбами. Він усі звинувачення заперечує.

Як пише видання, і комуністи, і праворадикали є досить проблематичними союзниками, оскільки комуністи хочуть, щоб Чехія вийшла з НАТО, а SPD закликала країну вийти з ЄС, наполягаючи на референдумі, подібному до Brexit-голосування.

Як повідомляв ІМІ, 10 жовтня 2017 року у Страсбурзі президент Чехії Мілош Земан образливо висловився на адресу чеського оператора – комусь зі своїх супроводжуючих він говорить: “Приберіть цього оператора, або я його вб’ю”.

Пізніше президент Чехії Мілош Земан продемонстрував на прес-конференції копію автомата калашнікова з написом “Для журналістів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!