ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський відповів на петицію Кондратюка щодо заборони концертів російських артистів

27.10.2021, 13:30
Фото - скріншот з відеотрансляції пресконференції Володимира Зеленського 20 травня
Фото - скріншот з відеотрансляції пресконференції Володимира Зеленського 20 травня

Президент України Володимир Зеленський відповів на електронну петицію Ігоря Кондратюка “Повна заборона концертної діяльності артистів з країни-агресора – Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами”.

Про це повідомляється на сайті президента.

Зеленський зазначив, що відповідно до статті 15 закону “Про кінематографію” Міністерство культури та інформаційної політики складає Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

За словами президента, закон “Про гастрольні заходи в Україні” забороняє проведення гастролей учасниками Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. 

Крім того, за законом “Про телебачення і радіомовлення” телерадіоорганізації не мають права розповсюджувати програми і передачі, одним з учасників яких є особа, внесена до вищевказаного Переліку.

“З урахуванням викладеного, з метою забезпечення безпеки України, захисту національних інтересів та національного культурного простору, мною надіслано петицію Прем’єр-міністрові України Д.Шмигалю, Секретарю Ради національної безпеки і оборони України О.Данілову та Голові Служби безпеки України І.Баканову з проханням доручити відповідно до компетенції опрацювати внесені пропозиції, проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства, зокрема Закону України “Про гастрольні заходи в Україні” в частині проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора, опрацювати питання щодо удосконалення системи їх організації та проведення, посилення відповідальності за порушення вимог вказаного Закону”, - йдеться у відповіді президента.

Як повідомляв ІМІ, петиція Ігоря Кондратюка “Повна заборона концертної діяльності артистів з країни-агресора — Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами” була оприлюднена на сайті президента 21 вересня.

Liked the article?
Help us be even more cool!