ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський повідомив, що більшість із позбавлених громадянства мала паспорти Росії

11.01.2023, 17:42
Фото – president.gov.ua
Фото – president.gov.ua

Більшість позбавлених громадянства України осіб мала паспорти іншої держави. Про це повідомив президента Володимир Зеленський у відповідь на запитання журналістів на брифінгу, повідомляє LB.ua.

За його словами, це люди, які позбавлені громадянства згідно з українським законодавством – законами і Конституцією. Частину з них позбавлено через наявність громадянства іншої держави.

“Я сказав би – максимальна більшість цих людей. А все інше – деталі від Служби безпеки України. Наше завдання, щоб усі люди, які мають громадянство подвійне, потрійне – є різні люди – включаючи громадянство Російської Федерації, які мають політичний або духовний вплив на нашу державу, щоб усі ці люди обовʼязково мали громадянство одне – РФ, якщо вони його також мають. Я думаю, нехай вони з цим громадянством у відповідній державі і живуть”, – зазначив він. 

Нагадаємо, 10 січня Президент України Володимир Зеленський позбавив громадянства України народних депутатів Віктора Медведчука, Тараса Козака і Рената Кузьміна, а також колишнього народного депутата Андрія Деркача.

Верховна Рада збирається позбавити їх депутатських мандатів уже на найближчому засіданні.

Минулого тижня президент призупинив громадянство низки священників УПЦ МП. Зокрема, йдеться про митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, якому СБУ вручила підозру в держзраді. За інформацією LB.ua, він є власником російського паспорта. Також – вікарія Тульчинської єпархії, єпископа Ладижинського Сергія, який є до Іонафана дуже близькою людиною.

Liked the article?
Help us be even more cool!