ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський підписав закон про Нацкомісію у сферах електронних комунікацій

11.02.2022, 11:46
Фото – netfreedom.org.ua
Фото – netfreedom.org.ua

Президент України Володимир Зеленський 10 лютого підписав закон, який передбачає створення незалежного регулятора у сфері електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку, повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Відповідний Закон “Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку України” Верховна Рада ухвалила 16 грудня 2021 року.

Міністерство зазначає, що закон спрямований на забезпечення незалежності та адміністративної спроможності галузевого регулятора. 

Також закон передбачає “прозору процедуру добору членів регуляторного органу”, а чинні члени регулятора продовжуватимуть виконувати обов’язки до закінчення терміну, після чого відбудеться конкурс.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку буде: 

  • визначати населені пункти без фіксованого інтернету, мобільного зв’язку та моніторити надання таких послуг;
  • здійснювати державний нагляд за діяльністю операторів / провайдерів та надавачів поштових послуг;
  • здійснювати позасудове врегулювання спорів між споживачами та операторами / провайдерами, а також позасудове врегулювання спорів щодо доступу до інфраструктури;
  • накладати регуляторні зобов'язання на постачальників електронних комунікаційних послуг зі значним ринковим впливом;
  • застосовувати адміністративно-господарські санкції.

Міністерство зазначило, що підписання цього закону – “ще один важливий крок на шляху до інтеграції та входження нашої країни до Єдиного цифрового ринку ЄС, оскільки сфера електронних комунікацій є основою для розвитку цифрових послуг”.

Liked the article?
Help us be even more cool!