ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за публікацію переміщень і позицій ЗСУ

27.03.2022, 12:59

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №7189 про кримінальну відповідальність за фото- та відеознімання переміщень Збройних Сил України в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Про це свідчить інформація в картці документа на сайті Верховної Ради, повідомляє Укрінформ.

24 березня Верховна Рада внесла зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України. Зокрема, парламент доповнив ККУ статтею 114-2 “Несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших військових формувань України, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану”. 26 березня закон повернуто з підписом Президента.

Згідно зі змінами, поширення інформації про спрямування, переміщення міжнародної військової допомоги в Україну, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом ЗСУ, або без отримання письмового дозволу на її поширення, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Сил України чи інших військових формувань України, якщо така інформація не розміщувалась у відкритому доступі Генштабом ЗСУ, або без отримання письмового дозволу на її поширення, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Також законом передбачається, що ці дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, або з корисливих мотивів, або з метою надання такої інформації державі, що вчиняє збройну агресію проти України чи незаконним збройним формуванням, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від 8 до 12 років.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв ІМІ, 24 березня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №7189 про кримінальну відповідальність за фото- та відеознімання переміщень Збройних Сил України в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Liked the article?
Help us be even more cool!