ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський: Інформації про фронт має бути більше

Президент України Володимир Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром оборони Рустемом Умеровим питання доступу на фронт журналістів. Про це він сказав у відеозверненні 20 грудня.

"Багато нарад. Прем’єр-міністр, міністр оборони. Дуже важливе питання комунікації щодо війни, нашої оборони, загалом фронту. Доступ на фронт журналістів. Зміни підготовлені – інформації про фронт має бути більше", – сказав президент.

Нагадаємо, Інститут масової інформації передав засадничі положення для унормування співпраці між журналістами та військовими під час здійснення акредитації Міністерству оборони України.

27 лютого 2023 року внесено зміни до наказу №73 Головнокомандувача Збройних сил України щодо взаємодії зі ЗМІ під час воєнного стану. Згідно зі змінами, акредитація журналістів здійснюється на строк до шести місяців, і для перебування медійників на фронті відтепер передбачено три зони: "зелену", "жовту" та "червону". 

Медіарух, українські та іноземні журналісти заявили про неприпустимість нових надмірних обмежень роботи медіа під час дії воєнного стану і закликали негайно нормалізувати ситуацію з доступом до висвітлення бойових дій і їхніх наслідків.

Liked the article?
Help us be even more cool!