ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні запустять інформсистему про воєнні злочини росіян "Книга катів"

08.06.2022, 10:16
Фото – AP
Фото – AP

Наступного тижня в Україні очікується запуск спеціальної “Книги катів” – інформаційної системи, в якій збиратимуть підтверджені дані щодо воєнних злочинців і злочинців із російської армії.

Про це повідомив у нічному відеозверненні президент Володимир Зеленський, інформує Радіо Свобода.

“Я неодноразово наголошував, що всі вони обов’язково понесуть відповідальність. І ми крок за кроком до цього наближаємося. Створення такої інформаційної системи триває вже певний час. Це конкретні факти про конкретних людей, які винні у конкретних жорстоких злочинах проти українців. І така “Книга катів” є однією з основ не тільки відповідальності безпосередніх виконавців воєнних злочинів – солдатів окупаційної армії, але й їхніх командирів. Тих, хто віддавав накази. Тих, хто зробив можливим усе, що вони наробили в Україні. В Бучі, в Маріуполі, в усіх наших містах, в усіх громадах, до яких дотягнулися”, – сказав Зеленський.

2 березня Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду оголосив про початок розслідування щодо скоєння на території України воєнних злочинів, злочинів проти людяності та геноциду.

Після відходу російських військ на Київщині були виявлені масові поховання мирних жителів. Попри численні свідчення Росія не визнає відповідальності своїх військових у воєнних злочинах.

Liked the article?
Help us be even more cool!