ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Зеленський і посадовці ОПУ збирали нараду через поширення заяви Богдана в ЗМІ

09.08.2019, 12:42
Фото - Наталя Кравчук / Новое время

Президент України Володимир Зеленський і посадовці Офісу президента 2 серпня збирали нараду після того, як 1 серпня в ЗМІ поширили заяву глави ОПУ Андрія Богдана про нібито відставку.

Про це повідомив заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко в інтерв’ю Liga.net, інформує “Детектор медіа”.

“У нас була нарада з цього приводу. Там були всі заступники, президент, глава ОПУ. Це було на наступний день”, – розповів він.

Кирило Тимошенко додав, що йому, заступнику глави ОПУ Юрію Костюку та персоналу ставили питання щодо поширення цієї заяви. Деталей він не уточнив.

Водночас Тимошенко сказав, що проводити службове розслідування в зв’язку із інцидентом не планують.

“Це безглуздо. У нас була така ж історія з промовою президента. Ми тоді намагалися зробити службове розслідування і знайшли кінцевого користувача, хто це писав. Але ми розуміємо, що ситуація могла бути по-іншому, у нас є такі підозри. А розслідування нам якихось результатів не дало. Те ж саме і зараз. Яким чином ми можемо зараз в адміністрації (ОПУ - ред.) знайти, хто злив цей папір. Вона була в декількох місцях, ми знаємо, який у неї був шлях”, - сказав він.

За його словами, “злити” заяву могли близько 12-14 осіб.

“Ми намагалися встановити джерело, але зараз ми в глухому куті. Є окреслене коло осіб і далі це ніяк не з'ясувати. Будемо уважно стежити за цим колом осіб”, – зауважив він.

Крім того, Кирило Тимошенко розповів свою версію подій щодо розповсюдження заяви Андрія Богдана. Він сказав, що інформація почала з'являтися ще після обіду 1 серпня. За його словами, повідомлення побачили на NewsOne під час моніторингу.

Тимошенко зазначив, що після низки дзвінків від журналістів з проханням прокоментувати ці дані, він скачав з сайта 24 каналу фото заяви глави ОПУ та відправляв його представникам медіа, які до нього зверталися.

“Усім, хто дзвонив, я у відповідь кидав цю штуку. Мене запитували, правда це чи ні. Я сказав, що не буду це коментувати, тому що я до того моменту не встигав зв'язатися з Богданом”, – зауважив він.

Заступник голови ОПУ пояснив, що 1 серпня ніхто не коментував цю інформацію, бо було прийняте рішення, що її 2 серпня прокоментує Володимир Зеленський.

“Це було пізно ввечері, приблизно в годині 11. Вже не було сенсу виходити з якимось коментарем. Тому пресслужбі сказали не коментувати це. Вранці вона повідомила, що президент про це скаже в Івано-Франківську по прильоту ... Він відповів. На цьому, ми вважаємо, історія закрита”, – резюмував він.

На питання, чи планує подавати позов до суду проти головної редакторки тижневика “Дзеркало тижня. Україна” Юлії Мостової, яка називала його “джерелом маніпуляції”, він сказав: “Я вважаю, що позови проти ЗМІ – це неправильний підхід”.

Як повідомляв ІМІ, 5 серпня медіарух “Медіа за усвідомлений вибір” застеріг команду президента Володимира Зеленського від провокацій, спрямованих проти засобів масової інформації. 

Першого серпня низка медіа та інформаційних агентств поширили новину щодо заяви про звільнення з посади за власним бажанням, яку нібито написав керівник Офісу президента Андрій Богдан. Фотографію цієї заяви кілька ЗМІ отримали від джерела в Офісі президента (за інформацією “Дзеркала тижня” та інших джерел, йдеться про заступника глави ОП Кирила Тимошенка — сам він це заперечує). Наступного дня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Богдан, як і всі інші члени команди, написав заяву про звільнення без дати. На думку президента, поширення копії цієї заяви не було дезінформацією. Коментуючи цю історію, Андрій Богдан заявив, що журналісти дарма ототожнюють себе із суспільством, а тим часом команда Володимира Зеленського спілкується із суспільством без посередників.

Liked the article?
Help us be even more cool!